Ziua în care Olguţa trebuie să dea socoteală. Moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, supusă miercuri votului în plen

Publicat: 21 02. 2018, 07:00

Zi importantă pentru viitorul Liei Olguţa Vasilescu în Cabinetul condus de Viorica Dăncilă.
Camera Deputaţilor urmează să supună la vot, miercuri, moţiunea simplă intitulată „Lia Olguţa Vasilescu – ministrul minciunii şi al injustiţiei sociale”, depusă de PNL. Moţiunea a fost dezbătută luni în plenul Camerei.

PNL susţine, în textul moţiunii, că se impune demiterea ministrului Muncii ca urmare a „incompetenţei de care a dat dovadă”. „Se impune demiterea doamnei Lia Olguţa Vasilescu având în vedere incompetenţa crasă de care a dat dovadă în exercitarea mandatului de ministru, România fiind un caz unic în lume în care un salariat, în loc să primească salariu pentru munca prestată, este dator angajatorului”, susţin liberalii.

PNL arată că peste două milioane de români au salarii mai mici, deşi li s-a promis că acest lucru nu se va întâmpla.

Lia Olguţa Vasilescu s-a apărat, la dezbaterile de luni, spunând că „nu există nicio statistică din care să reiasă că ar fi scăzut salariile a două milioane de români”.
Ea a afirmat că, în cazul în care ar fi date la o parte din textul moţiunii invectivele şi cifrele care nu au nicio bază reală, nu mai rămân multe lucruri la care ar putea să răspundă.