Zgonea: Supărarea social-democraților a plecat de la șmecheria care s-a făcut la legea minelor

Zgonea: Supărarea social-democraților a plecat de la șmecheria care s-a făcut la legea minelor

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a explicat, miercuri, absența parlamentarilor PSD de la ședința Camerelor reunite unde urma să fie validat Rareș Bogdan în funcția de director general al TVR.

”I-am explicat și domnului Rareș Bogdan și am explicat și mass-media. Este foarte greu. Eu, dacă de exemplu vorbesc foarte urât despre dumneavoastră, îmi este greu să vă cer apoi un interviu, la B1 TV. Există o limită pe care trebuie să o ai și atunci când ești jurnalist, și atunci când ești politician și cetățean de rând. Eu interzic colegilor mei parlamentari să se jignească unul pe celălalt. Chiar dacă par cuvintele inofensive, le cer să își ceară scuze. Din punctul meu de vedere, le-am explicat domnului Rareș Bogdan și lui Crin Antonescu care este soluția, n-au vrut să înțeleagă și au mers pe varianta de ieri, votată de cei care au fost în sală. Nu doar de la noi au părăsit sala, au plecat și cei de la UDMR, și de la PDL, și de la PPDD. Toți au simțit o ofensă în momentul în care un jurnalist de frunte, un om respectabil, a folosit cuvinte improprii la adresa unor demnitari ai statului român. Nu trebuie să ne jignim”, a explicat Zgonea. 

Acesta a precizat că absența parlamentarilor PSD a survenit după ce liberalii au plecat de la dezbaterea pe legea minelor.

”Supărarea social-democraților a plecat de la șmecheria care s-a făcut la legea minelor. De acolo, eu am o presiune în cadrul grupului parlamentar pentru că această lege este o prioritate a Guvernului Ponta. Acolo, colegii noștri liberali au spart votul în patru. Au plecat de la dezbatere căci în acel moment cineva i-a convocat la o ședință pe legea minelor și nu a fost niciun parlamentar. Au plecat 100, s-au întors 70 și doar 45 am votat. Și atunci, în cadrul BPN și al grupului s-au cerut sancțiuni pentru parlamentarii PSD care nu au votat, apoi au venit domnul ministru Gerea și domnul Scrutaru și-au spus că au venit să voteze. Dar le-am spus că au plecat 100 și s-au mai întors 70. Noi suntem o echipă și toate echipele au sincope”, a spus președintele Camerei Deputaților. 

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a continuat, marți, atacul la adresa PSD, după ce parlamentarii social-democrați au lipsit de la votul pentru validarea lui Rareș Bogdan în funcția de președinte director general al TVR. (Detalii AICI)

Zgonea: Eu interzic colegilor mei parlamentari să se jignească unul pe celălalt

Urmăriți B1TV.ro și pe
`