Zgonea, după excluderea din PSD: Mâine-poimânie și președintele de partid poate fi dat afară dacă are o altă opinie decât cea a Comitetului Executiv Național (VIDEO)

Zgonea, după excluderea din PSD: Mâine-poimânie și președintele de partid poate fi dat afară dacă are o altă opinie decât cea a Comitetului Executiv Național (VIDEO)

UPDATE: Valeriu Zgonea a susținut că a vrut să arate cât de greu poate ajunge o persoană într-o funcție de conducere într-un partid, dar cât de ușor poate fi aceeași persoană exclusă dacă doar susține o opinie diferită de cea a majorității.

Acesta a mai precizat că articolul 29 face referire chiar la libertatea de expresie și că ”mâine-poimânie și președintele de partid poate fi dat afară dacă are altă o altă opinie decât cea a Comitetului Executiv Național”.

Cât despre zvonurile conform cărora Ponta ar fi susținut pentru a-l înlocui la șefia Camerei Deputaților, Zgonea a susținut: ”Victor Ponta a performat acolo unde a fost, nu comentez, e dreptul fiecărui membru al Camerei Deputaților să poată accede la această funcție”.

Zgonea, după excluderea din PSD: Mâine-poimânie și președintele de partid poate fi dat afară dacă are o altă opinie decât cea a Comitetului Executiv Național

#DIRECT_ONE_hud8hk#

Valeriu Zgonea contestă decizia Comitetului Executiv al PSD de a fi exclus din partid.

”Va multumesc mult tuturor, dragi prieteni, pentru urarile voastre telefonice, pentru sms-uri si mesajele de incurajare, inclusiv pe Facebook. Si eu va urez toate cele bune!

Acum, ca a trecut Saptamana Patimilor si am petrecut in familie Sfintele sarbatori de Pasti, e momentul sa nu uitam de valori, inclusiv in politica. Legalitatea e una din aceste valori, haideti sa ne uitam putin la legalitatea deciziei de saptamana trecuta. (art. 120 din Statut)”, a scris Zgonea pe Facebook.

Practic, acesta dă de înțeles că decizia de excludere este nestatutară.

PSD a devenit subiectul unui adevărat scandal după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în Dosarul Referendumului. După pronunțarea deciziei de către instanță, Zgonea a fost singurul lider de partid care a votat și susținut public ideea că Dragnea trebuie să renunțe la funcția de conducere pentru a nu afecta imaginea partidului.

Ulterior, Zgonea a fost exclus din partid printr-o decizie a Comitetului Executiv al PSD și urmează să piardă și funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`