Zâzanie între Dragnea și Tăriceanu, din cauza bugetului pe 2016. Dragnea: Partenerii de coaliție au votat împotriva creșterii pensiilor. Nu înțeleg ce înseamnă buget varză cu carne (VIDEO)

Zâzanie între Dragnea și Tăriceanu, din cauza bugetului pe 2016. Dragnea: Partenerii de coaliție au votat împotriva creșterii pensiilor. Nu înțeleg ce înseamnă buget varză cu carne (VIDEO)

Bugetul pe 2016 a băgat zâzanie între foştii parteneri de la guvernare.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-au contrat pe seama bugetului pe care copreşedintele ALDE l-a asemănat cu un fel de mâncare de carne cu varză.

De Bruxelles, ce-i drept. Comentariul nu a fost însă deloc gustat de Liviu Dragnea care şi-a exprimat dezamăgirea pentru că cei de la ALDE nu au votat mărirea pensiilor cu 5%.

Zâzanie între Dragnea și Tăriceanu, pe tema bugetului din 2016

#DIRECT_ONE_zlsihn#

„Bugetul seamănă în acest fel cu un fel de mâncare cu carne cu varză. E adevărat, ca varza poate de Bruxelles, dar să știți că nu mă încântă”. A fost declaraţia lui Tăriceanu care a aprins orgoliile în plen.

Bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale pe 2016, votate cu o largă majoritate de Parlament, i-au provocat pe foştii parteneri de coaliţie, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, să treacă la reproşuri.

„Nu pot să nu constat că partenerii noștri de coaliție au votat împotriva măririi, creșterii pensiilor cu 5%. Cei de la ALDE. Nu înțeleg de ce, nu înțeleg nici ce înseamnă buget varză cu carne, nu înțeleg dacă guvernul ăsta ar fi rămas pe acest proiect, tot varză cu carne era. Sunt profund dezamăgit de faptul că partenerii noștri de coaliție au votat împotriva măririi pensiilor”, continuat liderul social democraților.

Replica a venit imediat.

„Nu putem sa spunem ca bugetul în ansamblu este prost si un buget din cadrul lui este bun. Aceasta este semnificatia votului. Și v-as ruga sa nu faceti extensii de interpretare nepotrivite si care nu concorda cu intenția noastră”, a transmis Tăriceanu.

Prost sau nu, bugetul este unul realist, spune premierul Dacian Cioloş care a anunţat drept prioritate reducerea cheltuielilor.

Bugetul pe 2016 a stârnit multe reacţii, însă nu toţi au putut. să-şi exprime părerea. Un exemplu ar fi senatoarea Cristiana Anghel care a fost chiar huiduită în sală când a luat cuvântul în plen, asta până când preşedintele Camerei i-a tăiat scurt microfonul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`