Voturile pentru funcția de primar vor fi renumărate în localitatea vrânceană Panciu/ Actualul edil ar fi câștigat alegerile cu 58 de voturi

Publicat: 18 06. 2024, 19:40
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Voturile pentru funcția de primar vor fi renumărate în localitatea vrânceană Panciu, după ce Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) a admis contestațiile formulate de mai multe partide. Doar o diferență de 58 de voturi este între actualul edil de la PNL și contracandidatul său de la PSD.

Voturile, renumărate într-o localitate din Vrancea

Potrivit datelor centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă, la Panciu, actualul primar Neculai Mărăscu de la PNL ar fi obţinut 30,73%, fiind votat de 1.073 alegători, în timp ce principalul său contracandidat, social-democratul Viorel Costin, ar fi obţinut 29,07%, fiind votat de 1.015 alegători, transmite Agerpres.

„Şi PSD s-a aflat printre partidele care au cerut renumărarea, deoarece noi am constatat că există diferenţe considerabile între numărul de voturi primit de candidatul PSD la funcţia de primar şi numărul de voturi pe care partidul le-a primit, atât pentru Consiliul Local, cât şi pentru Consiliul Judeţean”, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele PSD Vrancea, Nicuşor Halici.

Voturile se vor renumăra pentru toate cele nouă secţii în care locuitorii din Panciu şi-au exprimat opţiunea pe 9 iunie.