Votul pentru învestirea noului Guvern va avea loc sâmbătă. Ciolacu, către aleșii PSD: Vă rog să fiți mâine de dimineață în București. Vom intra pe rând în sală

Publicat: 13 03. 2020, 14:42
Foto: hepta.ro

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, face apel la colegii săi, să se prezinte sâmbătă, la Parlament, pentru votul de învestire a Guvernului.

După discuțiile purtate, vineri, cu președintele Klaus Iohannis, Ciolacu precizează că este „absolut necesar” ca sămbătă să fie învestit noul guvern, în condițiile în care Parlamentul și-ar putea suspenda activitatea după ce cel puțin un ales a fost diagnosticat pozitiv la infecția cu noul coronavirus.

”Stimați colegi, este absolut necesar ca mâine să învestim un Guvern cu puteri depline, având în vedere că Parlamentul probabil își va suspenda activitatea în scurt timp. Vă rog să fiți mâine de dimineața în București și să participați la ședință. Vă asigurăm că vor fi luate toate măsurile necesare pentru a fi protejați. Vom intra pe rând în sală, în grupuri mici și nu înainte de a face cu toții testul COVID-19. Să fim responsabili și să ne gândim că în aceste momente grele pentru țară punem mai presus de noi sănătatea și siguranța oamenilor”, se arată în mesajul transmis de Marcel Ciolacu colegilor săi.

În următoarele 14 zile membrii Guvernului, inclusiv premierul interimarLudovic Orban,se vor afla în izolare la domiciliu. Asta după ce aceștia au intrat în contact cu senatorul liberal de Constanța, Vergil Chițac, diagnosticat oficial cu noul coronavirus. Orban se va afla în izolare la Vila Lac I.

”Tuturor membrilor Biroului Politic Național și miniștrilor prezenți li s vor preleva probe pentru a fi diagnosticați. Nu vom aștepta diagnosticele, vom fi la dispoziția medicilor epidemiologi astfel încât să se dispună de urgență măsura izolării la domiciliu. (…) Instituțiile funcționează indiferent dacă liderii lor sunt în izolare. Ședințele de guvern se vor putea ține peste o perioadă, după ce vom avea diagnosticele.E aproape implementat sistemul electronic de teleconferință la guvern”, a anunțat, vineri,Ludovic Orban.

PreședinteleUSRBucurești Claudiu Năsui a anunțat, vineri, după consultările cu președinteleKlaus Iohannis, că șeful statului și-ar dori să-l nominalizeze din nou, drept premier, peLudovic Orban. (Detalii AICI)