Votul pentru alegerea vicepreședintelui CSM a fost amânat pentru săptămâna viitoare

Publicat: 04 01. 2013, 19:38

Alegerea vicepreşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost amânată pentru săptămâna viitoare, şedinţa de vineri fiind suspendată din lipsă de cvorum, a anunţat noul preşedinte al CSM, Oana Schmidt Hăineală.

Hăineală a mai spus că pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului au fost depuse două candidaturi, de către judecătorii Alina Ghica şi Cristi Dănileţ.

Şedinţa de vineri a fost amânată după ce plenul CSM a respins solicitarea de revocare a hotărârii prin care Oana Schmidt Hăineală a fost învestită ca preşedinte al Consiliului.

Cererea a fost respinsă cu 11 voturi „împotrivă” şi şapte „pentru”.

Solicitarea de revocare a învestirii Oanei Hăineală ca şef al CSM fusese formulată de către secţia pentru judecători a CSM.

O serie de neînțelegeri au avut loc, vineri, în timpul ședinței CSM, între procurori și judecători, pe fondul candidaturilor pentru cele două funcții.

Judecătorul Horaţius Dumbravă a afirmat că este vorba desore un blocaj instituţional, motiv pentru care trebuie reluată întreaga procedură. (Detalii AICI)

Judecătoarea Alina Ghica nu a întrunit, vineri, numărul de voturi pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Votul urmează să fie reluat. (Detalii AICI)

Procurorul Oana Schmidt Hăineală a fost aleasă în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), ea fiind până în prezent vicepreşedinte al instituţiei. (Detalii AICI)

Hăineală este primul procuror care devine preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Alegerea vicepreședintelui CSM, amânată

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: