După ce a lăudat platforma de vaccinare și și-a programat parinții, Vlad Voiculescu a recunoscut la miezul nopții că lucrurile nu au mers cum trebuie: Am evaluat parțial greșit / Mai e mult de muncă

După ce a lăudat platforma de vaccinare și și-a programat parinții, Vlad Voiculescu a recunoscut la miezul nopții că lucrurile nu au mers cum trebuie: Am evaluat parțial greșit / Mai e mult de muncă
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Sănătății a fost aspru criticat pe Facebook, după ce a anunțat că platforma pentru programările online funcționează bine și că el a reușit să își programeze părinții. Ulterior, după ce s-a confruntat cu o serie de comentarii negative pe rețelele sociale, ministrul Sănătății a revenit cu un mesaj la miezul nopții în care a admis că mai e mult de muncă, iar el s-a grăbit cu afirmațiile sale.

„Se pare că am evaluat parțial greșit. Am citit câteva sute de comentarii și reacții, am vorbit cu cunoscuți și am încercat să îi ajut pe câțiva cu înscrierea. Dacă pentru mine (și probabil pt. o parte dintre cei cca. 190.000 de oameni care s-au programat cu succes) a fost o chestiune de minute, pentru alții înscrierea a durat ore iar pentru unii a fost pur și simplu imposibil. Mai e mult de muncă. Mâine voi lua legătura cu cei de la STS și CNCAV să văd cum îi putem ajuta”, a scris ministrul Sănătății pe Facebook, ca un update la postarea în care a lăudat platforma online de programare pentru vaccinarea anti-COVID.

Platforma pentru înscrierea la vaccinare s-a confruntat cu probleme de funcționare vineri

Reamintim că vineri, platforma de programări pentru vaccinarea anti-COVID a căzut la scurt timp ce s-a dat oficial startul înscrierilor pentru persoanele din cea de-a doua etapă a campaniei. La puțin timăp după ora 15.00 serverul a căzut, iar în timpul zilei au existat mai multe momente în care platforma a funcționat cu defectuos, fiind dificil pentru mai multe persoane să se programeze la imunizarea împotriva noului coronavirus.

Totuși, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, lăuda platforma online și anunța public că el și-a programat deja părinții pentru imunizare.

„Tocmai mi-am programat părinții pentru vaccinare. Platforma a funcționat bine. E intuitivă. Vor mai fi disfuncționalități? Probabil că da. Nu voi veni niciodată în fața voastră să vă spun că totul este perfect atunci când nu este. STS lucrează încontinuu pentru a rezolva probleme și pentru a îmbunătăți platforma.

Repet ce am zis în ultimele zile, și anume că nu avem doze de vaccinuri la discreție. Trebuie să ținem cont de acest lucru. Părinții și bunicii noștri dar și cei care suferă de boli cronice trebuie să aibă prioritate!

În ceea ce privește organizarea: sunt unele DSP-uri care s-au organizat foarte bine – au organizat centre de vaccinare, au organizat echipele mobile. Un exemplu: Bihorul – are deja 6 centre pe 7 fluxuri – s-au menținut centrele din spitale și s-au înființat puncte noi. Mai mult, au 4 echipe mobile cu medici militari și medici din spitale. Omul sfințește locul!”, a scris inițial Vlad Voiculescu pe Facebook.

Ulterior, ministrul a făcut o gafă de comunicare. Vlad Voiculescu a recunoscut într-o postare pe facebook că a evaluat parțial greșit platforma pentru înscriere la vaccinare. Mesajul vine după ce iniţial, el anunţase că a reuşit să îşi programeze părinţii pentru vaccinare fără a întâmpina probleme, dar a primit mai multe reacţii negative din partea urmăritorilor săi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”