Vlad Voiculescu se delimitează de organizarea campaniei de vaccinare: Efortul logistic nu e în primul rând al Ministerului Sănătății

Vlad Voiculescu se delimitează de organizarea campaniei de vaccinare: Efortul logistic nu e în primul rând al Ministerului Sănătății
Foto: Inquam Photos / George Călin

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, susține că „principala responsabilitate” din efortul logistic pe care îl presupune campania națională de vaccinare anti-COVID-19 aparține Ministerului Apărării, ca parte dintr-un aranjament guvernamental făcut înainte de începerea mandatului său.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Vlad Voiculescu, actualul ministru al Sănătății,se delimitează de organizarea campaniei de vaccinare

Ministrul Sănătății a făcut mai multe precizări despre campania de vaccinare anti-COVID-19, luni seară, în direct pe B1 TV, la „Dosar de politician”. Întrebat care este strategia pentru mediul rural, Vlad Voiculescu a răspuns: „Mai întâi, înainte să răspund la întrebare, aș vrea să spun că tot efortul acesta nu este în primul rând al Ministerului Sănătății. Principala responsabilitate pentru efortul logistic este al Ministerului Apărării. Este un aranjament guvernamental făcut înainte de începutul mandatului meu și meritele sunt, de asemenea, ale lor, trebuie precizat. Către zonele rurale vom putea ajunge în cel puțin două feluri. Vom putea ajunge prin medicii de familie și, dacă vom avea un produs care va putea fi păstrat în condiții firești pentru vaccin, adică la frigider mai pe românește, atunci pur și simplu vacciul va putea fi păstrat în cabinetele de familie, în dispensare și așa mai departe, respectiv, dacă nu, vom avea echipe mobile de vaccinare”.

În contextul problemelor apărute la platforma informatică de programare la vaccinare, el a fost întrebat de Sorin Orcan de ce nu se pot sincroniza lucrurile astfel încât oamenii să nu mai stea la cozi.

„Imaginile acestea, pe de o parte, arată o realitate, și anume că oamenii vor să se vaccineze. Pe de altă parte, nu ne ajută. Mie nu îmi face deloc plăcere, ba mă scoate din minți când văd oameni în frig. Sigur că lucrurile ar fi putut și sper să poată fi organizate cât de curând mai bine. Rostul platformei este tocmai acesta, să ai pentru fiecare oră – mai mult decât atât, pentru fiecare slot dintr-o oră, pentru fiecare spațiu de cinci minute dintr-o oră, să îl ai prealocat. Dacă îl ai prealocat și oamenii se țin, echipele se țin de orar, atunci nu ar trebui să ai cozi altfel decât dacă oamenii, sigur, vin prea devreme sau lucrurile se întârzie înăuntru. În principiu, n-ar trebui să avem aceste cozi și e neplăcut și regretabil că se întâmplă lucrul acesta. Mai departe, ce putem să facem, cred că sunt două șantiere – unul este o mai bună organizare la nivelul centrelor de vaccinare și doi, la fel de important sau poate chiar mai important, este ca această platformă să fie îmbunătățită de la o zi, la alta așa încât să poți, fără dureri de cap și de pe orice browser și orice telefon, fie prin formularul online, fie la telefon, fie prin medicul de familie, fie prin asistentul social, acestea sunt patru căi care stau la dispoziția fiecărui român, prin una dintre astea patru căi să fie foarte ușor să te programezi pentru vaccinare. La asta se lucrează în momentul acesta, ne aducem și noi aportul de la Ministerul Sănătății”, a răspuns Vlad Voiculescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”