Vlad Voiculescu: Rafila minte fără absolut nicio emoție în cazul Sf. Pantelimon. Șeful Corpului de control e medic. Rafila a trimis în control la spital doi pensionari speciali

Vlad Voiculescu: Rafila minte fără absolut nicio emoție în cazul Sf. Pantelimon. Șeful Corpului de control e medic. Rafila a trimis în control la spital doi pensionari speciali
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul USR Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, îl acuză pe actualul ministru, Alexandru Rafila (PSD), că „minte fără absolut nicio emoție” în cazul de la Spitalul Sfântul Pantelimon.

Voiculescu spune că Rafila minte atunci când afirmă că în Corpul său de control nu există medici, ci doar economiști și juriști. „În fapt, șeful Corpului de control și al misiunii de control, domnul Sorin Luca este medic”, insistă Voiculescu.

El îl mai acuză pe Rafila că „a trimis în control la spital doi pensionari speciali” și că Rafila putea trimite la unitatea medicală mai multe comisii de control, dar n-a făcut-o.

Totodată, fostul ministru adresează mai multe întrebări, una dintre ele fiind: „De ce avem atât de multe instituții de control și supra-control în sănătate dacă 99,99% din nenorocirile din spitale rămân neelucidate?”.

Vlad Voiculescu îl acuză pe Alexandru Rafila că minte în cazul Spitalului Sf Pantelimon

„Domnul Rafila minte de patru ori:

1. Domnul Rafila spune că oamenii săi din Corpul de Control nu au găsit nimic la spitalul Sf. Pantelimon pentru că „sunt economiști sau juriști”. FALS! Potrivit informațiilor publice, în control au fost Sorin Luca și Octavian Melintescu. În fapt, șeful Corpului de control și al misiunii de control, domnul Sorin Luca este medic. Dr. Sorin Luca.

2. Alexandru Rafila susține că verificarea actului medical o face altcineva și aruncă vina pe Colegiul Medicilor. FALS! Domnul Rafila are în directa subordine Inspecția Sanitară, cu atribuții de control în calitatea actului medical! Art. 26 din Legea Sănătății (Controlul în sănătatea publică) stabilește la alin. 2, punctul a) că inspecția sanitară de stat verifică “calitatea serviciilor de asistență medicală”. Tot conform legii, domnul ministru Rafila ar fi putut, de asemenea, să includă în Comisia de Control și alți specialiști din cadrul ministerului sau al Comisiilor de specialitate. Sunt sigur că SRATI ar fi pus la dispoziție specialiști așa cum se arată acum dispuși să pună la dispoziția procurorilor.

3. Alexandru Rafila spune că și-a făcut treaba bine, că nu are de ce să-și dea demisia. FALS! În fapt, Rafila a trimis în control la spital doi pensionari speciali, și fără să fac vreun proces de conștiință cuiva, ce pare că au reușit este să acopere, nu să descopere lucruri. Cum altfel să înțelegem din decizia sa de a-și trimite în control consilierul pensionar? Pe Octavian Melintescu. Domnul consilier personal al ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, cumulează salariul de la stat cu o pensie specială de aproape 3.000 de euro pe lună. Fost adjunct al Direcției Generale Anticorupție, Octavian Melintescu a dat concurs pentru funcția de director al Corpului de Control al ministrului Sănătății, dar a picat cu brio după ce a obținut nota de 2,65.

4. Îi cer ministrului Alexandru Rafila să prezinte public Ordinul de ministru care a trimis echipa de control la spital. Dacă l-a dat, dacă nu cumva a făcut doar figurație la tv, în luna aprilie, spunând aceeași poezie pe care o spune de fiecare dată “am trimis corpul de control”. În Ordinul de ministru ar trebui să scrie exact ce anume a cerut domnul ministru Rafila să fie controlat la spitalul Sf Pantelimon. E un document important, care ar clarifica multe lucruri”, a explicat fostul ministru Vlad Voiculescu, într-o postare pe Facebook.

Totodată, el l-a acuzat pe Rafila că nu face decât să-și apere propriul scaun și-i lasă pe pacienți și familiile lor oripilați de ce li s-ar putea întâmpla, iar pe medici să fie înjurați la grămadă într-un mediu tot mai toxic în care nimeni nu mai are încredere în nimeni.

Fostul ministru a mai scris că Rafila nu răspunde de fiecare act medical în parte, dar răspunde de felul în care se derulează controalele pe care le dispune și de acuratețea declarațiilor sale.

Multe instituții de control în spitale, zero rezultate

În finalul postării, Vlad Voiculescu a adresat mai multe întrebări legate de incapacitatea autorităților de a vedea problemele din sistemul de sănătate și de a găsi soluții, deși există o grămadă de instituții de control.

„De ce avem atât de multe instituții de control și supra-control în sănătate dacă 99,99% din nenorocirile din spitale rămân neelucidate?

De ce ar fi făcut două femei în floarea carierei crimele de care sunt acum acuzate de către procuror?

De ce trei… nu una, nu două, ci trei organe de control, din aprilie și până azi nu au putut răspunde pertinent la o întrebare de bun simț: ce s-a întâmplat acolo?

De ce mai este domnul Rafila acolo dacă orice om din țara asta acum va trăi cu spaima că cineva la care ține, ajuns într-o secție de Terapie Intensivă, își joacă, de fapt, viața la loterie”, a mai scris fostul ministru Vlad Voiculescu, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)