Vlad Voiculescu, întrebat dacă ne îndreptăm spre redeschiderea școlilor: „O să evit să mă pronunț, întrebați-mă altceva, vă rog” / Decizia finală va fi luată marți, 2 februarie (VIDEO)

Vlad Voiculescu, întrebat dacă ne îndreptăm spre redeschiderea școlilor: „O să evit să mă pronunț, întrebați-mă altceva, vă rog” / Decizia finală va fi luată marți, 2 februarie (VIDEO)
Foto: pixabay.com

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a evitat să se pronunțe cu privire la redeschiderea școlilor în actualul context sanitar. Demnitarul a primit o întrebare în acest sens luni seară, pe B1 TV, din partea lui Tudor Mușat, în condițiile în care ziua de 2 februarie se anunță una decisivă pentru o eventuală reluare a cursurilor cu prezență fizică din 8 februarie, când începe oficial semestrul al II-lea.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, întrebat dacă ne îndreptăm spre redeschiderea școlilor, în contextul în care decizia finală va fi luată mâine

„Vă închipuiți că nu pot să mă pronunț în momentul de față. O să evit să mă pronunț, întrebați-mă altceva, vă rog”, a răspuns ministrul Vlad Voiculescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Decizia finală privind redeschiderea școlilor va fi luată marți, 2 februarie. Ce au declarat premierul Flroin Cîțu și ministrul Sorin Cîmpeanu

Autoritățile precizaseră anterior că vor lua marți, 2 februarie, o decizie finală cu privire la redeschiderea școlilor începând cu data de 8 februarie, când debutează semestrul al II-lea.

„Vom avea mâine toate informațiile și pe baza acestor informații vom lua decizia. Până mâine vom avea mai multe informații. Din ce vedem evoluția este constantă. Nu avem o îmbunătățirea fantastică de acum două săptămâni, dar nu avem o înrăutățire.Suntem oarecum pe un platou. Dacă până mâine vor mai apărea și alte informații vom vedea ce decizie vom lua mâine, cu domnul reședinte, în ceea ce privește școlile”, a explicat premierul Florin Cîțu, în cursul zilei de luni.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a subliniat că „interesul major pentru deschiderea școlilor cu prezență fizică se păstrează”.

„Mâine, 2 februarie, va avea loc discuția anunțată încă din data de 14 ianuarie cu privire la decizia de deschidere a școlilor în format fizic în semestrul 2, începând cu data de 8 februarie. La acest moment, pot să vă spun că interesul major pentru deschiderea școlilor cu prezență fizică se păstrează. În Europa, printre cele 27 state, doar trei state, Germania, Danemarca și Portugalia, nu au deschise cel puțin grădinițele și învățământul primar sau nu au decizia de a le deschide în următoarele zile. În acest context, ne concentrăm atenția pentru pregătirea școlilor, în evetualitatea unei decizii favorabile mâine, decizie care va trebui să fie confirmată de către CNCSU și va trebui să fie urmată de un ordin comun al ministrului Sănătății și ministrului Educației. Concentrarea atenției se va face atât pe protecție împotriva COVID, cât protecție împotriva pericolului de incendiu”, a afirmat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”