Vlad Voiculescu: În momentul acesta, avem mai puține doze de vaccin decât am avea nevoie / Premierul și-a exprimat disponibilitatea de a asigura resursele pentru procurarea tuturor vaccinurilor disponibile (VIDEO)

Vlad Voiculescu: În momentul acesta, avem mai puține doze de vaccin decât am avea nevoie / Premierul și-a exprimat disponibilitatea de a asigura resursele pentru procurarea tuturor vaccinurilor disponibile (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a declarat că la ora actuală România are mai puține doze de vaccin decât ar fi nevoie. Totodată, demnitarul a precizat că premierul Florin Cîțu și-a exprimat disponibilitatea de a asigura resursele necesare pentru procurarea tuturor vaccinurilor disponibile, iar Ministerul Sănătății a semnat zilele trecute o comandă pentru încă 9 milioane de doze din vaccinul CureVac, care încă nu primit undă verde la nivelul UE.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, despre dozele de vaccin anti-COVID-19

„Cererea este mai mare decât oferta producătorilor și prioritizarea este importantă, cum spuneam, tocmai pentru a-i proteja pe cei la risc. O veste bună, premierul României și-a exprimat deja disponibilitatea pentru a procura pentru țara noastră, pentru a aloca resursele necesare pentru procurarea tuturor vaccinurilor care sunt disponibile. Ministerul Sănătății a semnat zilele trecute o comandă pentru încă 9 milioane de vaccinuri, vaccinul CureVac, unul dintre produsele care încă nu au fost aprobate, dar există încă o înțelegere clară că, dacă procesul va merge mai departe, dacă vaccinul va fi aprobat, va ajunge în cantități rezonabile – cum spuneam, vorbesc de nouă milioane de doze. Va ajunge și în România”, a declarat Vlad Voiculescu.

În declarația de presă făcută miercuri, ministrul Sănătății a semnalat mai multe nereguli în derularea campaniei de vaccinare și adeclarat că e posibil ca peste 1.300 de persoane să fi sărit rândul la vaccinarea anti-COVID-19 și a anunțat că se vor face anchete.

„Trebuie să transparentizăm procesul. Am descoperit între 15 și 23 ianuarie în registrul de vaccinare 1.353 de persoane vaccinate marcate ca eligibile pentru etapa a treia. Cineva a sărit peste rând sau e o eroare de introducere a datelor. Acum avem mai puțin doze de vaccin decât am avea nevoie. E esențial ca autoritățile să nu rămână pasive la lucrurile care vorbesc de inechități, de șanse diferite a unor categorii de popuație față de altele. Trebuie să-i protejăm pe vulnerabili.Verificăm situația. Se fac echipe mixte de ocntrol de la Corpul de Control al ministrului și de la DSP-uri, pentru a vedea cum stau lucrurile la centrele de vaccinare.E clar că România acum, când în toată lumea sunt probleme cu dozele, nu poate fi un sat fără câini. E nevoie de sancțiuni și am vorbit cu premierul. E nevoie de sancțiuni pentru cei în măsură să verifice dacă strategia e respectată. La nivelul centrului de vaccianre sunt medici coordonatori. Îi asigurăm de cercetări disciplinare dacă nu vor respecta ce s-a stabilit. imediat vom putea vorbi de sacțiuni adoptate de Guvern”, a mai spus Vlad Voiculescu.

O altă problemă semnalată de el se referă la faptul că 30% dintre vaccinări sunt în afara platformei de programare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”