Vlad Gheorghe (USR), după ce Ciolacu a spus că România a adus 3.000 de ucraineni refugiaţi din Israel: Cred că i-a numărat din 2 în 3. A vrut să se laude cu ceva ce n-a existat și acum i-a explodat în față (VIDEO)

Vlad Gheorghe (USR), după ce Ciolacu a spus că România a adus 3.000 de ucraineni refugiaţi din Israel: Cred că i-a numărat din 2 în 3. A vrut să se laude cu ceva ce n-a existat și acum i-a explodat în față (VIDEO)
Foto: Vlad Gheorghe / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, recent, că România a adus 3.000 de cetăţeni ucraineni din Israel, doar 48 dintre ei cerând să rămână în țara noastră. Acesta a precizat că a fost o rugăminte a forurilor europene, costurile fiind suportate tot de acestea.

Cât despre românii ajutați să revină din Israel, români care au trebuit să-și plătească singuri biletele de întoarcere, Ciolacu a afirmat că „nu există zboruri umanitare. Nu putem transforma România și companiile românești în Crucea Roșie. În funcție de cei care s-au deplasat și au fost repatriați, în funcție de veniturile lor, statul român, la anumite persoane vulnerabile, în ceea ce privește veniturile, va înapoia banii”.

Însă europarlamentarul USR Vlad Gheorghe pune la îndoială cifrele privind ucrainenii. Totodată, acesta susține că atunci când vine vorba de sprijinirea unor compatrioți pentru a reveni din zone de conflict, statul nu trebuie să-și pună problema banilor, ci să-i ajute pe oamenii respectivi. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Gheorghe (USR): Dacă e vorba de repatrieri din zone de conflict, toți cetățenii au acest drept

„Dacă e vorba de repatrieri de persoane din zone de conflict, atunci toți cetățenii au acest drept. Dacă vorbim de suportarea costului, sunt jurist și pot să vă spun că dacă oameni erau plecați în turism, excursii, atunci există tot felul de asigurări pe care statul român le poate executa apoi, adică îi bagi pe oameni în avion, rezolvi problema, apoi decontezi cu asigurările, cu agențiile.

Deci există soluții. Acum nu te gândești cine are, cine n-are bani dacă e o zonă în care zboară rachetele”, a declarat eurodeputatul USR, pentru B1 TV.

A mințit Ciolacu în declarațiile privind ucrainenii ajutați să plece din Israel?

Vlad Gheorghe a comentat și declarațiile premierului Ciolacu privind ajutorul dat ucrainenilor din Israel.

„Ciolacu s-a împușcat în picior, a vrut să se laude cu ceva ce n-a existat și acum i-a explodat în față. Toți cei care zburăm cu Tarom știm câte avione au, sau mai bine zis câte avioane n-au. Ca să transporte 3.000 de pasageri cred că trebuia să ducă toată flota câteva zile dus-întors la Tel Aviv. Mi-e greu să cred că s-a întâmplat. Avem avioane mici la Tarom, vai de capul lor, care se strică des.

Dacă au organizat cu avioane militare, e altă discuție, dar n-am văzut să se întâmple asta. Dacă au organizat cu Taromul, mi-e greu să cred că au organziat ei pentru 3.000. Poate le-a cerut Comisia (Europeană) ajutor pentru 3.000 și ei au adus 300.

Ceva ii scapă dlui Ciolacu, cred că i-a numărat din 2 în 3. Repet, sunt foarte sceptic cu peivire la acest număr”, a afirmat Vlad Gheorghe.

Acesta a mai susținut că ucrainenii au spus, în clipuri postate pe net, că au plătit peste 300 de euro pentru biletul de întoarcere, deci nici vorbă să fi plecat gratis din Israel.

Totodată, potrivit lui Vlad Gheorghe, cea mai mare aeronavă a Tarom are 200 și ceva de locuri: „Deci imaginați-vă câte zboruri au trebuit să facă…”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`