Vlad Botoș (USR): Ciolacu promite reforme și schimbări, dar PSD a tot fost la guvernare de 33 de ani. Ce au făcut până acum? Au umplut cu oamenii lor instituții pe care acum pretind că le depolitizează (VIDEO)

Vlad Botoș (USR): Ciolacu promite reforme și schimbări, dar PSD a tot fost la guvernare de 33 de ani. Ce au făcut până acum? Au umplut cu oamenii lor instituții pe care acum pretind că le depolitizează (VIDEO)
Marcel Ciolacu, președintele PSD. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Trebuie să desființăm cu totul instituții care s-au dovedit incapabile să facă față!” – a tunat, joi, premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, într-o nouă reacție în scandalul azilelor groazei. El a cerut apoi mai multe demisii, susținând că situația e „de netolerat”. Nu e prima dată când liderul PSD are ieșiri tranșante pe acest subiect.

Reacția sa a fost comentată de europarlamentarul USR Vlad Botoș, care a remarcat faptul că pretinde că se apucă de treabă tocmai PSD, același PSD care a fost cel mai mult timp la guvernare în ultimii 33 de ani. Prin urmare, Botoș se întreabă retoric ce anume i-a împiedicat pe PSD-iști să facă treabă până acum.

Europarlamentarul USR a mai remarcat faptul că PSD-iștii, în frunte cu Ciolacu, acum premier, promit că depolitizează instituțiile statului, instituții pe care tot ei le-au umplut de oamenii lor.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

PSD ”vrea” să depolitizeze un sistem pe care tot el îl politizează de 33 de ani

„USR susține că e nevoie de mult mai mult decât schimbarea unor oameni cu alți oameni numiți tot politic și că e nevoie de o reformă din temelii a întregului sistem și depolitizarea și scoaterea clientelei de partid din instituții. Am văzut practic cum acești oameni girați de politicieni, miniștri au avut aceste azile și le-au gestionat.

USR a militat dintotodeauna pentru depolitizarea și profesionalizarea instituțiilor din România, mai ales a instituțiilor de control care de mule ori trebuie să controleze chiar alte instituții ale statului. Ele trebuie să fie independente și autonome.

Și acum îl văd pe președintele PSD și premierul României, PSD fiind partidul care practic a patronat politizarea instituțională a României din ultimii 33 de ani…. Acum se arată așa surprins de faptul că au fost complicități instituționale evidente în felul în care au funcționat aceste azile ale groazei”, a declarat europarlamentarul USR.

Botoș s-a întrebat apoi retoric ce a împiedicat PSD și PNL să facă reforme și modernizare în acești 33 de ani de când conduc țara: „Vedem că se vrea așa o revoluție, dl Ciolacu a venit dintr-odată și vrea să schimbe tot, dar mă întreb și eu: PSD de 33 de ani guvernează, a guvernat în cei mai mulți ani din această perioadă, a guvernat și cu PNL, de ce nu au făcut lucrurile bine de la început? Mereu trebuie să fie un scandal înainte…”.

Fondurile europene nu ajung în România din cauza incompetenței guvernanților

Vlad Botoș a afirmat apoi că România are la dispoziție o sumă cu adevărat istorică – 80 de miliarde de euro bani europeni. Problema e că guvernanții nu-și fac treaba pentru a aduce în țară acești bani: „Se termină exercițiul financiar 2014 – 2020 și România are printre cele mai mici rate de absorbție, adică bani care sunt și decontați. Îi vedem până și pe primarii PSD și PNL supărați că nu pot să-și termine toate proiectele pe care le au în lucru, că merg lucrurile foarte greu”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`