Vlad Botoș: Eu și Eugen Tomac i-am descris responsabilului UE cu sancțiunile cum înfloresc afacerile Austriei cu Rusia și i-am cerut foarte clar să ia măsuri. România trebuie să fie mai fermă (VIDEO)

Publicat: 16 09. 2023, 22:37
Sursa foto: Facebook / Vlad Botoș

Eurodeputatul USR Vlad Botoș a comentat dosarul Schengen, sâmbătă, pe B1 TV, la „Politica Zilei”, și susține că el și eurodeputatul PMP Eugen Tomac reușesc să mențină subiectul pe agenda publică în Parlamentul European.

Vlad Botoș (USR), pe B1 TV, despre aderarea României la Schengen

„Noi reușim să menținem acest subiect pe agenda publică în Parlamentul European, în fiecare săptămână, aproape în fiecare discurs pe care îl avem atât eu, cât și colegul meu Eugen Tomac. Mai mult, înainte ca domnul Ciolacu să dea acest interviu în Der Standard, noi am trimis o scrisoare domnului David O`Sullivan, cel care se ocupă cu sancțiunile împotriva Rusiei din partea Comsiei Europene, în care i-am descris cu cifre practic cum înfloresc afacerile Austriei cu Rusia și i-am cerut foarte clar să ia măsuri”, a declarat eurodeputatul USR.

„Pentru că noi credem că, da, păstrăm punți diplomatice, discutăm, chiar și eu am discutat cu europarlamentari austrieci, însă cred că trebuie să fim mult mai fermi, iar dacă domnul președinte Iohannis nu aduce acest subiect la masa Consiliului European, așa cum ar trebui să facă pentru că până la urmă coordonează politica externă a României, încercăm noi, eu, Eugen și ceilalți colegi, prin pârghiile pe care le avem”, a continuat el.

„Am văzut și declarația doamnei ministru de afaceri europene din Austria, doamna Karoline Edstadler, în care spune că poziția Austriei nu a fost niciodată îndreptată împotriva partenerului Austriei, în speță România, sau a Guvernului român, sau a poporului român (…), însă (…) Croația a fost primită anul trecut în decembrie, iar prin Croația au trecut mult mai mulți migranți spre Austria decât prin România. Eu le-am mai explicat și colegilor din Austria că rutele migratorii nu trec prin România și Bulgaria, ci trec prin zona Balcanilor de Vest, Ungaria, mai departe, și probabil și ei știu asta, însă vedem că blocajul încă există”, a mai declarat Vlad Botoș.