Vlad Botoș, despre dosarul Schengen: Știm cu toții că ruta migratorie nu trece prin România. Marcel Ciolacu ar trebui să aibă o discuție fermă cu Viktor Orban, că am văzut că au pozat și par amici (VIDEO)

Publicat: 16 08. 2023, 17:33
Sursa foto: Facebook / Vlad Botoș

Eurodeputatul USR Vlad Botoș a vorbit despre dosarul Schengen, miercuri, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, și a reamintit că ruta migratorie nu trece prin România, ci prin Balcanii de Vest sau chiar prin Ungaria.

Vlad Botoș (USR), pe B1 TV, despre dosarul Schengen

Întrebat despre articolul în care presa ungară de opoziție susține că nu România produce această migrație ilegală, ci mai degrabă Ungaria, eurodeputatul USR a afirmat: „Știm cu toții că ruta migratorie nu trece prin țara noastră, nici măcar prin țara vecinilor, prin Bulgaria, ci vin prin Balcanii de Vest, prin Serbia, Ungaria, și după aia, mai departe, prin Austria. Așa i-am convins și pe olandezi în toamna anului trecut, când i-am explicat parlamentarului olandez care a inițiat acea rezoluție în parlamentul olandez și i-am arătat clar harta Europei și rutele migratorii”.

„M-a surprins și pe mine acest articol din presa maghiară. Știm cine este Viktor Orban și e posibil ca el să folosească tot felul de tertipuri – și aici domnul Ciolacu ar putea să îl întrebe direct pe domnul Orban, pentru că i-am văzut pozându-se acum două luni, cred, și-au făcut o poză și au spus că au o discuție ca de la premier la premier, și să îi ceară niște explicații domnului Orban dacă chiar este așa (…). Referitor la ceea ce face domnul Orban, eu unul cred că domnul Ciolacu ar trebui să aibă o discuție fermă cu dânsul, pentru că am văzut că au pozat și par chiar amici”, a adăugat Vlad Botoș.

„Domnul Nehammer văd că se opune în continuare. Am citit, în schimb, că au inițiat o lege în parlamentul austriac, ceea ce ar fi bine să o urgenteze, și anume să reducă ajutoarele sociale pentru imigranți dacă nu ai un minim de cinci ani în ceea ce privește rezidența în Austria. Practic, asta ar limita foarte mult migrația și ca acei imigranți să rămână pe teritoriul Austriei. Asta ne-ar ajuta, ar reduce cifrele și atunci domnul Nehammer nu ar mai avea niciun argument împotriva primirii României și a Bulgariei în spațiul Schengen”, a mai declarat eurodeputatul USR.