Visează la refacerea Imperiului Otoman: Ce cuprinde “Harta Turciei Mari” publicată în presa turcă (FOTO)

Publicat: 03 04. 2013, 15:51
În contextul tensiunilor tot mai mari din zonă, presa din Turcia visează la refacerea Imperiului otoman. Astfel, într-un articol din publicația Millyet, intitulat sugestiv “Turcia Mare”, se publică o nouă...

În contextul tensiunilor tot mai mari din zonă, presa din Turcia visează la refacerea Imperiului otoman. Astfel, într-un articol din publicația Millyet, intitulat sugestiv “Turcia Mare”, se publică o nouă hartă a Turciei, care cuprinde în plus Cipru, o parte din Grecia și regiuni din Siria și Irak.

Speranțele turcilor pentru refacerea Imperiului au crescut după ce liderul rebelilor kurzi, Abdullah Ocalan, a făcut apel la încetarea conflictului kurdo-turc, care durează de 30 de ani, notează Agerpres.

În articolul din Millyet se amintește de tensiunile din Cipru și de “înfrângerea” Greciei, “singurul lucru care le-a rămas elenilor fiind să spere la milă din partea Turciei”.

Presa turcă susține că planurile expansioniste ale Turciei moderne sunt susținute de Germania și SUA, dar și de Israel, cu care au fost restabilite recent relațiile bilaterale.

Harta Turciei Mari

Ce cuprinde în plus Harta Turciei Mari

– Insula Cipru
– O parte din Grecia (până la orașul Salonic)
– Raioanele de nord ale Siriei
– Regiunile din nordul Irakului