Senatorul Virgil Guran, vicepreședinte PNL, a vorbit în emisiunea „Politica Zilei!”, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, despre perchezițiile DNA, de miercuri, la Casa de comerț Unirea, într-un dosar în care prejudiciul este de peste 40 de milioane de lei. Aceasta este o companie înființată de Liviu Dragnea și fostul ministru al Agriculturii Petre Daea.
Guran a subliniat faptul că acesta este un semnal de alarmă pentru toate societățile de stat, „unde ar trebui să se facă un control riguros, să se vadă cum se cheltuiesc banii și ce se întâmplă acolo”.
“Se știe dintotdeauna. Cel mai prost administrator este statul și în momentul în care a fost această idee, eu am spus că ar trebui ajutat un lanț de magazine, dar un lanț care se constituie ca particular, ceva de genul acesta, să se acorde anumite facilități, pentru că în momentul în care lași pe mâna statului și consiliulii de administrație peste consilii de administrație, este clară situația, că nu există nici eficientă, nici interes și totul se duce naibii. Acolo s-au băgat, din câte îmi aduc aminte, vreo 100 de milioane și n-a avut nicio eficiență acest lucru, din contra.
Uite, au nenorocit niște producători, care au vândut marfă, le-au dat marfă, nu și-au încasat banii. Deci sunt probleme mari acolo și, mergând mai departe, când nu este al tău, nu îți pasă în mod deosebit, așa că ăsta e obiceiul la noi, la români.
Este clar că trebuie făcut ordine și este un semnal de alarmă pentru toate societățile de stat, unde ar trebui să se facă un control riguros, să se vadă cum se cheltuiesc banii, ce se întâmplă acolo. Eu am venit cu un amendament, acum vreo 10 ani, care văd că nici acum nu se aplică. În momentul în care nu reușești să ai o anumită performanță, să nu mai ai dreptul 5 ani de zile să mai fii în vreun Consiliu de administrație, să fii schimbat foarte repede, în 6 luni. Dacă nu îți atingi performanța pe care ți-ai propus-o atunci când ai venit să dai concurs, să ajungi acolo, să dispari.
La noi, încă o dată spun, trebuie să punem odată ordine în acest sistem de stat în care unii vin, câștigă niște bani și din indemnizații, și așa mai departe, dar n-au nicio eficiență. S-a dovedit încă o dată acest lucru”.