Virgil Guran (PNL), despre deficitul bugetar: „Nu suntem de acord cu creșterea taxelor” (VIDEO)

Publicat: 28 10. 2024, 20:30
Actualizat: 28 10. 2024, 20:33
Captură Video - PNL Dâmbovița / Facebook

Virgil Guran, vicepreședinte PNL, a comentat într-o intervenție pentru B1 TV problema deficitului bugetar. Acesta a precizat că soluția nu este creșterea taxelor, ci o mai bună colectare. Potrivit acestuia, liberalii se vor opune în continuare creșterii taxelor și impozitelor:

“Este clar că asta s-a afirmat demult și e hotărâtă în PNL că nu suntem de acord cu crceșterea taxelor. Dacă nici PSD-ul nu este de acord este un lucru bun și este logic. Dacă vom merge pe idei de genul ăsta că în momentul în care sunt probleme de deficit creștem taxele și rezolvăm așa problema o să intrăm într-o spirală inflaționistă din care nu ne mai scoate nimeni.

Când sunt probleme de deficit trebuie gândit și regândite cheltuielile, trebuie gândit cum se colectează veniturile pentru că sunt multe venituri care nu se colectează în momentul de față și trebuie văzut cum se realizează o creștere economică, luate sectoarele unde putem să creștem, unde se poate interveni cu acele pârghii cu care poți interveni din punctul de vedere al statului, pentru că în rest economia se dezvoltă nu neapărat cu sprijinul statului. Se dezvoltă că este necesar acel produs pe piață.

Vă spun cu certitudine când am votat bugetul trecut am și venit cu amendament liberalii că nu suntem de acord cu creșterea taxelor și cu certitudine vă spun că nici acum, și nu pentru că suntem în campanie electorală, pentru că suntem conștienți că nu asta este soluția de a rezolva un deficit în România, ci de a dezvolta economia românilor”.