Virgil Guran, după scandalul privind planșeul Unirii: Cred că Nicușor Dan nu a procedat cu tact, așa cum trebuie. Un Primar General trebuie să fie puțin mai atent la gesturile lui. Acolo, într-adevăr, nu s-a respectat legea (VIDEO)

Publicat: 15 10. 2024, 18:59
Actualizat: 15 10. 2024, 19:09
Sursa foto: Captura foto TV

Senatorul Virgil Guran, vicepreședinte PNL, a comentat în emisiunea „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, pe B1 TV, scandalul dintre Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, privind planșeul Unirii.

Guran este de părere că Nicușor Dan nu a procedat “cu tact, așa cum trebuie”. De asemenea, vicepreședintele PNL subliniază că un Primar General “trebuie să fie puțin mai atent la gesturile lui”.

„Din punctul meu de vedere, nu s-a respectat legea”

Virgil Guran a fost întrebat ce crede cu privire la polițiștii prezenți luni seara la Unirii, dacă Poliția care aparține MAI-ului și-a făcut treaba.

“Poliția adevărată, în cazuri de genul acesta, dacă nu există violență, nu intervine în altercații verbale sau ceva de genul acesta și eu spun că poliția, în general, trebuie să încerce să aplaneze conflicte de genul acesta. Sincer să fiu, eu cred că cei 2 protagoniști sunt cei care n-au avut o atitudine normală în tot ce s-a întâmplat.

Din punctul meu de vedere, nu s-a respectat legea referitor la autorizare și așa mai departe, iar din punct de vedere al lui Nicușor Dan, cred că nu a procedat cu tact, așa cum trebuie. Cred că un Primar General trebuie să fie puțin mai atent la gesturile lui, dar acolo, într-adevăr, nu s-a respectat legea, nu a existat autorizația necesară. Și aici trebuie văzut de ce nu s-a respectat. Într-adevăr, durează mult până când te autorizezi să intervii pentru o lucrare, dar există și posibilități de situații de urgență, unde trebuie să intervii de urgență”.