Virgil Guran, despre declarația lui Marcel Ciolacu, că l-ar nominaliza premier pe Ciucă, dacă ar ajunge președinte după alegeri: „Cred că de asta a zis că e bun Nicolae Ciucă” (VIDEO)

Publicat: 03 10. 2024, 17:33
Captură Video - PNL Dâmbovița / Facebook

Senatorul Virgil Guran, vicepreședinte PNL, a spus în emisiunea „Politica Zilei!”, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV,  cum ar putea arăta guvernarea în România, după alegeri.

Guran a fost întrebat și la ce s-a referit Marcel Ciolacu atunci când i-a dat replica lui Nicolae Ciucă, și anume,”Este o pauză sănătoasă!”

“Pauză operativă sănătoasă înseamnă o reflectare sau o analiză a lucrurilor, a situației, ca să se vadă ce este mai bine de făcut pentru țară, pentru liniște, pentru un echilibru și așa mai departe”.

„Cred că de asta a zis e bun Nicolae Ciucă”

Mai mult, Virgil Guran a mai comentat o altă declarație a lui Marcel Ciolacu, prin care a spus că l-ar nominaliza premier pe Nicolae Ciucă, dacă ar ajunge președinte după alegeri:

„Acum, referitor la ce spune domnul Ciolacu, că l-ar nominaliza pe Ciucă.

Mi se pare normal pentru că în momentul în care Ciucă a fost premier, a avut o colaborare foarte bună, în sensul că niciodată n-a luat o hotărâre fără să discute, că așa cum este normal în coaliție, a avut o atitudine care, uneori, ne deranja și pe noi, pe liberali, când orice lucru se discută cu Ciolacu. Așa e normal, dar în politică te mai supări câteodată și atunci cred că de asta a zis că e bun Nicolae Ciucă, pentru că este un tip diplomat, pacifist, chiar iese din acele standarde care se spun, că dacă ești militar, ești mai rigid. Nu, este un tip diplomat, știe să discute, știe să negocieze”.

„Este foarte posibil ca această matematică să dea tot PNL cu PSD la un moment”

Senatorul PNL a fost întrebat dacă după această pauză operativă PNL și PSD vor relua guvernarea.

“Acum, eu vă spun foarte clar ce se întâmplă cu guvernarea, să nu mă înțelegeți că vorbesc ca un analist și nu ca un om politic, dar încerc să fiu logic în ceea ce spun. Dacă vom reuși dreapta să avem 51 %, dar fără AUR, nu puneți AUR-ul în acest context. Dacă reușim să avem 51%, atunci este foarte probabil să avem o guvernare de dreapta. Este greu să se realizeze acest lucru. Eu sunt conștient, dar dacă nu se va reuși, politica este realizată și prin matematică.

O majoritate înseamnă să ai peste 50 % și trebuie să aduni aceste voturi. Este foarte posibil ca această matematică să dea tot PNL cu PSD la un moment”.