Virgil Guran: Când a fost Nicole Ciucă premier, întotdeauna când s-au luat măsuri în alianță, s-a discutat cu partenerii noștri. De când a venit Ciolacu, nu mai există acest dialog. De aici pornesc multe lucruri (VIDEO)

Publicat: 04 10. 2024, 18:50
Sursa foto: Captura foto TV

Senatorul Virgil Guran, vicepreședinte PNL, a spus în emisiunea „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, pe B1 TV, motivele de la care au pornit, de fapt, neînțelegerile în coaliția de guvernare.

„Astea sunt problemele care au dus la tot felul de discuții”

Virgil Guran a ținut să sublinieze faptul că în perioada în care Nicolae Ciucă a fost premier, în momentul în care s-au luat anumite decizii în alianță, au discutat cu cei din PSD. Însă, Guran a precizat că de când e Marcel Ciolacu premier, “nu mai există acest dialog”. „De aici pornesc multe lucruri”, a mai adăugat vicepreședintele PNL.

“În esență, dacă ne uităm când a fost Nicolae Ciucă premier, un om diplomat, un om calculat, întotdeauna când s-au luat măsuri în alianță, s-a discutat cu partenerii noștri. De când a venit Ciolacu, nu mai există acest dialog și atunci de aici pornesc multe lucruri, pentru că lucrurile trebuie hotărâte în comun, nu trebuie cineva să-și închipuie că știe tot și celălalt nu știe nimic.

Astea sunt problemele care au dus la tot felul de discuții, de rupturi și așa mai departe.

Iar, într-adevăr, Rareș Bogdan este un tip mai efervescent, care spune ceea ce gândește, foarte bine că spune, asta nu înseamnă că nu știe ce spune sau ceva de genul acesta. Este unul dintre liderii noștri, pe care îl respectăm și lucrurile sunt în regulă”.