Viorica Dăncilă se întâlnește cu Papa Francisc. Ce vrea premierul să-i spună Suveranului Pontif (VIDEO)

Publicat: 10 05. 2018, 13:41

Premierul Viorica Dăncilă va efectua, în perioada 10-13 mai 2018, o vizită la Vatican, unde va fi primită în audienţă de Papa Francisc, potrivit unui comunicat al Guvernului.
Întâlnirea cu şeful Bisericii Catolice va avea loc pe 11 mai, iar ulterior premierul va avea o întrevedere cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de stat al Sanctității Sale.

„În această după-amiază, voi pleca într-o vizită la Vatican, unde voi fi primită în audienţă de Sanctitatea Sa Papa Francisc. Vizita la Vatican este pe fondul bunelor relaţii bilaterale dintre România şi Vatican”, a declarat Dăncilă joi, la începutul şedinţei Executivului.

De asemenea, şeful Executivului va avea o întâlnire cu Marele Maestru al Ordinului Suveran de Malta, Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, precum și cu președintele Comunității Sant’Egidio, Marco Impagliazzo.

„Vizita prim-ministrului României la Vatican are loc pe fondul unor relații bilaterale foarte bune, în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri a României, care va fi marcat la Sf. Scaun printr-o serie de manifestări culturale și academice de ținută”, se menţionează în comunicatul Guvernului.

Programul vizitei include, de asemenea, o întâlnire cu studenții români care studiază în universitățile pontificale, care va avea loc la sediul Colegiului Pontifical „Pio Romeno”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.