Violeta Alexandru, despre amendamentele depuse de Ministerul Muncii: Nu sunt de natură să elimine pensiile speciale. Se acutizează problemele, încâlcindu-ne în tot felul de calcule (VIDEO)

Violeta Alexandru, despre amendamentele depuse de Ministerul Muncii: Nu sunt de natură să elimine pensiile speciale. Se acutizează problemele, încâlcindu-ne în tot felul de calcule (VIDEO)
Foto: Violeta Alexandru / Facebook

Violeta Alexandru, deputată Forța Dreptei, a comentat amendamentele depuse de Ministerul Muncii la comisia de resort a Camerei Deputaților, joi, pe B1 TV, la „Politica Zilei”, și susține că „acestea nu sunt amendamente de natură să elimine pensiile speciale”.

Violeta Alexandru, pe B1 TV, despre situația pensiilor speciale

Întrebată dacă se schimbă ceva real odată cu aceste amendamente, deputata a afirmat: „Real în niciun caz. Acestea nu sunt amendamente de natură să elimine pensiile speciale așa cum oamenii o cer. Trebuie să știe telespectatorii dumneavoastră că, având în vedere cele două sisteme de calcul, pentru cei mai mulți dintre ei e vorba despre o pensie compusă din două bucăți, una pe contributivitate și una specială, pe legi speciale, care se dă din bugetul de stat, cu excepția celor din sistemul de Apărare”.

„Ceea ce au depus ei, modificări la modificări, sub nicio formă nu sunt de natură să rezolve ceea ce întreaga populație o cere, și anume ca toți acești speciali, care n-au salarii mici și care, în componenta lor pe contributivitate, oricum ies cu o pensie mare, să nu mai primească partea specială. Ei nu fac acest lucru, ei nu rezolvă această chestiune, ci ei întind pe mai mulți ani tot mecanismul, dar într-un final tot vor primi o pensie specială, doar niște condiții oarecum modificate”, a adăugat Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii.

„Din punctul meu de vedere, este un haos în capul lor. Această componentă specială a ajuns în acest moment să fie tratată în mod nefiresc ca în baza criteriilor de acordare a pensiei pe contributivitate, or nu este propriu-zis o pensie pe contributivitate, ci este o sumă de bani (…). Aud niște lucruri care nu au nimic în comun cu ceea ce de fapt se întâmplă în România, și anume se acordă o sumă de bani unor oameni despre care nu știm în ce măsură toți au fost buni și deci merită să fie premiați la pensie, se acordă o sumă de bani și se acutizează problemele, încâlcindu-ne în tot felul de calcule, când de fapt, în opinia mea, lucrurile trebuiau rezolvate ferm și curajos”, a mai spus ea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)