Violeta Alexandru: Continuăm măsurile de sprijin, inclusiv șomajul tehnic, pentru angajații sectoarelor încă afectate de restricții / Ministerul Muncii se va axa tot mai mult pe comunicarea online (VIDEO)

Violeta Alexandru: Continuăm măsurile de sprijin, inclusiv șomajul tehnic, pentru angajații sectoarelor încă afectate de restricții / Ministerul Muncii se va axa tot mai mult pe comunicarea online (VIDEO)
Captură B1 TV

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că Guvernul a acceptat propunerea sa de a fi continuat sprijinul pentru persoanele încă afectate de epidemia de coronavirus, din punct de vedere al serviciului. Astfel, mai multe ajutoare date până acum vor fi acordate în continuare. Este vorba, de exemplu, despre persoanele care încă nu pot munci din cauza restrucțiilor rămase în vigoare în domeniile lor. Violeta Alexandru a mai susținut că a solicitat instituțiilor din coordonarea ministerului cape viitor comunicarea cu românii să se desfășoare online, dat fiind că ultimele luni au demonstrat că acest lucru este posibil. Inclusiv cursurile de fomare, acolo unde se poate, se vor ține pe internet. În continuare, a mai precizat Alexandru, principala grijă a Ministerului Muncii este acordarea șomajului tehnic.

Violeta Alexandru: Continuăm măsurile de sprijin pentru angajații sectoarelor încă afectate de restricții și epidemia de coronavirus

Ministrul Muncii a anunțat, vineri, că Guvernul a acceptat o serie de propuneri pe care le-a înaintat și care vizează continuarea acordării sprijinului către persoanele considerate vulnerabile în această perioadă. Este vorba, între altele, de angajații din domeniile care încă sunt supuse restricțiilor, din cauza pericolului COVID-19.

„Guvernul a luat aseară o serie de decizii, la propunerea Ministerului Muncii, care mi se par importante pentru această perioadă. La inițiativa Ministerului, Guvernul a fost de acord ca, pentru angajații companiilor ale căror activități au rămas încă restricționate, anume cele în restaurante, spectacole, cele cu public de peste 500 de persoane, spațiile de joacă închise, acolo unde sunt persoane în concediu de îngrijire a copilului sau care erau pe punctul de a reveni la serviciu, continuăm măsurile de sprijin, în sensul în care acordăm în continuare, pe durata menținerii măsurilor de restricție, indemnizația pentru creșterea copilului, stimulentul de inserție, stimulentul pentru persoanele aflate în concediul de acomodare în vederea adoptării unui copil”, a declarat ministrul Muncii.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Comunicarea Ministerului Muncii cu românii, tot mai mult în online

Violeta Alexadru a mai declarat că obiectivul său este modernizarea ministerului pe care îl conduce. Prin urmare, atât acesta, cât și instituțiile pe care le are în coordonare, vor pune tot mai mult accent pe comunicarea online cu românii, dat fiind că situația specială generată de epidemia de coronavirus a demonstrat că se poate.

„Al doilea set de decizii aprobate folosesc experiența dobândită în perioada pandemiei în comunicarea dintre cei care gestionează serviciile Ministerului și instituțiile din subordonare și cetățeni. Am observat că se poate comunica în mediul online și vreau ca instituțiile din coordonare să folosească această comunicare drept principal vehicul de contact. Scopul pe care îl am este ca, folosind experința din timpul pandemiei, cei care ne solicită serviciile să facă un singur drum pentru ridicarea actelor. În rest, solicitări, cereri, întrebări se pot adresa prin email, iar angajații să răspundă și, eventual, să solicite alte documente dacă e nevoie. Doar în situații excepționale, când sunt neconcordanțe în documentele trimise, persoanei îi va fi solicitat să vină la sediul instituției.

A nu se înțelege că îngrădim dreptul celor care nu pot sau nu doresc să folosească mijloacele electronice. Evident, ghișeele noastre rămân deschise pentru cei care nu au posibilități tehnice sau simt că au mai multă siguranță dacă discută astfel.

Dorința mea e să modernizez Ministerul Muncii și instituțiile din coordonare”, a mai declarat Violeta Alexandru.

Aceasta a mai afirmat că și cursurile de formare și examenele, acolo unde se poate, se vor desfășura online: „Am propus și să permitem desfășurarea de programe de formare prin intermediul internetului. Nu se va putea în toate situațiile, deoarece unele componente presupun practica, sunt meserii pentru care nu se va putea face pregătire online. Am reglementat posibilitatea inclusiv de a susține examenele online, acolo unde se poate”.

Șomajul tehnic, principala grijă a Ministerului Muncii

Alexandru a mai precizat că, în continuare, activitatea ministerului rămâne concentrată pe acordarea șomajului tehnic, în domeniile în care restricțiile se mențin.

„Toate procedurile s-au pus la punct și plățile se fac în continuare. S-au făcut 4.000 de controale până acum”, a mai spus ministrul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`