Vîlceanu critică atitudinea supusă a lui Ciucă în fața lui Ciolacu: Noi, liberalii, suntem într-o situație complicată. Am aflat de la Știrile B1TV că avem o gaură în buget. Sper ca în cel mai scurt timp să vorbim la trecut de această coaliție (VIDEO)

Vîlceanu critică atitudinea supusă a lui Ciucă în fața lui Ciolacu: Noi, liberalii, suntem într-o situație complicată. Am aflat de la Știrile B1TV că avem o gaură în buget. Sper ca în cel mai scurt timp să vorbim la trecut de această coaliție (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul PNL Dan Vîlceanu, fost secretar general al partidului, s-a plâns că din cauza lui Nicolae Ciucă, președintele formațiunii, care n-a pus piciorul în prag, Marcel Ciolacu, liderul PSD, îi pune pe liberali în situații complicate. Vîlceanu a spus că PSD-iștii nu sunt parteneri onești și că speră la ruperea acestei coaliții pe care, de altfel, a catalogat-o ca fiind „o relație toxică”.

Atitudinea supusă a lui Ciucă în fața lui Ciolacu stârnește deja nervozitate în PNL, în contextul în care rocada nici nu s-a produs încă. În noul guvern, premierul ar urma să fie Ciolacu, iar vicepremier Ciucă, așa că președintele liberalilor va ajunge curând și oficial subordonat al liderului PSD.

Vîlceanu nici nu vrea să-și imagineze cum se va comporta președintele PSD cu liberalii când va deveni prim-ministru, în condițiile în care el acum nu are o atitudine onestă.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV, după ce Marcel Ciolacu a anunțat, pe Facebook, că vrea suspendarea negocierilor privind rotativa până sunt rezolvate cerințele profesorilor și reforma pensiilor speciale. Vîlceanu spune că nimeni din PNL, nici măcar Ciucă, n-a știut de acest plan al lui Ciolacu. Deci au fost puși cu toții în fața faptului împlinit.

Vîlceanu îl critică pe Ciucă pentru atitudinea supusă în fața lui Ciolacu

„Premierul României e Nicolae Ciucă și situația e care o vedeți acum nu e una nouă. Și până cum Ciolacu s-a comportat ca și cum ar fi dânsul premierul. Greșeala dlui Ciucă e că a acceptat aceste situații și nu l-a pus la punct chiar de la prima încercare. Dl Ciolacu se plânge exact de ce a făcut dânsul până acum. Această coaliție avea un protocol care nu era necesar să fie negociat, ci doar aplicat. Ne-am trezit cu dl Ciolacu că vrea alt guvern, altă structură și nu se mai ține de de a semnat. (…)

Totul a durat foarte mult și am intrat în această situație fără să se gândească dl Ciolacu la cei care protestau deja în Piața Victoriei, la sindicaliștii din Eudcației, că dl Ciolacu dorește preluarea puterii totale, să îl țină pe dl Grindeanu la Transporturi, așa încât dl Grindenau să nu meargă președinte la Camera Deputaților și astfel să-și țină sub control propriul partid. E un calcul de ordin intern al PSD și nu trebuia să împieteze atribuțiile pe care le-ar fi avut ca premier.

Evident că dl Ciucă a acceptat această renegociere, dar nu credea că dl Ciolacu are de gând să mai producă o … cum să vă spun să fiu mai civilizat în discurs … să producă încă o mârșăvie de genul ăsta”, a declarat Dan Vîlceanu, pentru B1 TV.

Acesta spus apoi că nimeni din PNL nu știa de anunțul de azi al lui Ciolacu: „Nu e prima dată când se comportă așa”.

„Faptul că dl Ciucă a acceptat acest comportament l-a pus într-o situație și ne-a pus pe noi, pe liberali, într-o situație foarte complicată de fiecare dată că, de exemplul, de la dvs, de la Știrile B1 am aflat că avem o gaură în buget de 20 de miliarde, am aflat de la televizor de negocieri pe la Comisia Europeană pentru PNRR și de tot felul de discuții care nu-și aveau rostul”.

Dan Vîlceanu (PNL) vrea ruperea coaliției cu PSD

Vîlceanu a mai spus că, în opinia sa, rocada se va face până la urmă. Însă speră ca apoi coaliția să se rupă.

„PNL nu e confortabil cu această coaliție și se va simți mult mai bine când această coaliție va fi terminată. Sper ca în cel mai scurt timp să putem vorbi la trecut de această coaliție. (…)

Mi-e greu să cred că acum va putea exista o rupere a coaliției, dar după rotație sunt convins că se va întâmpla acest lucru, pentru că uitați-vă cum se comportă dl Ciolacu acum când premier nu e în acte. Când va fi premier oficial, va fi mult mai rău. (…)

Pentru România nu vedem nimic, programe care să genereze dezvoltare”, a mai declarat Dan Vîlceanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”