Viitorul ministru al Sănătății, întrebat despre eventuala carantinare a Bucureștiului: Nicio măsură nu poate fi exclusă

Publicat: 23 12. 2020, 15:39
Foto: Inquam Photos / George Călin

Vlad Voiculescu, lider în cadrul USR-PLUS, a primit aviz favorabil în comisia parlamentară de specialitate pentru a ocupa funcția de ministru al Sănătății. În cadrul audierilor, întrebat în legătură cu eventuala carantinare a Bucureștiului, dat fiind numărul mare de infectări cu coronavirus, Voiculescu a insistat că nicio măsură a statului român nu poate fi exclusă, dat fiind că în joc e sănătatea oamenilor.

„Acum câteva zile am răspuns, întrebat despre măsurile pe care autoritățile trebuie să le ia în privința creșterii numărului de cazuri și a faptului că spitalele fac cu greu față numărului de pacienți și gravității acestor cazuri, că – și-mi mențin această părere – nicio măsură nu poate fi exclusă. Nicio măsură nu poate fi exclusă. Este vorba despre sănătatea populației. E vorba despre sănătatea oamenilor și, în general, când e vorba de lucruri atât de importante și care nu pot fi recuperate, nicio măsură a statului nu poate fi exclusă. Cred că acest lucru ar fi o greșeală”, a declarat Vlad Voiculescu, în timpul audierilor din Parlament.

Declarația vine în contextul în care, anterior, Vlad Voiculescu a susținut că ar trebui luată în calcul instituirea carantinei la nivelul Capitalei, dată fiind evoluția epidemiei de coronavirus: „Aproape 10 mii de cazuri în ultimele șapte zile. Secțiile ATI sunt pline. Dacă lucrurile continuă așa, cu siguranță va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină”.

La acea vreme, propunerea a fost respinsă de către Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan: „Carantinarea este una din ipoteze. Acum, însă, Bucureștiul nu intră în carantină, e ultima ipoteză așa cum ea s-a luat în alte orașe, cum a fost pusă în practică la Sibiu. Nu se pune această problemă acum în Capitală”.