Victorie USR pentru respectarea legii în Constanța: Prefectura a atacat în instanță autorizația emisă de primarul Chițac pentru Complexul Caelia

Victorie USR pentru respectarea legii în Constanța: Prefectura a atacat în instanță autorizația emisă de primarul Chițac pentru Complexul Caelia
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectura Constanța a cerut anularea în instanță a autorizației de construire emisă de primarul PNL Vergil Chițac pentru Complexul Caelia, ceea ce înseamnă că autorizația este suspendată de drept, iar complexul nu va putea funcționa.

Deputatul USR de Constanța Stelian Ion, fost ministru al Justiției, a solicitat oficial Prefecturii să înceapă demersurile pentru anularea autorizației de construire încă din data de 21 mai, anul acesta.

Primarul PNL al Constanței, Vergil Chițac, a dat autorizație pe un PUZ vechi din 2013 și că a lăsat un investitor să bage excavatoarele și compactoarele pe 12.000 mp de plajă, cu încălcarea flagrantă a legii.

„Construcția ilegală de pe Plaja Caelia din Mamaia, lăudată și autorizată de primarul Vergil Chițac, este fără precedent. Vorbim despre un complex construit pe plajă ce include clădiri și piscine pe o suprafață de 12.000 de metri pătrați. Am primit concluziile Inspectoratului Județean de Construcții, care spun, negru pe alb, că procesul de autorizare a construcției a fost ilegal, iar lucrările au fost executate cu nerespectarea prevederilor autorizației de construire și trebuie desființate”, a explicat deputatul USR Stelian Ion.

Deputatul USR mai aduce aminte că, pe data de 10 iunie, Poliția Locală a transmis deja o somație de desființare a construcțiilor ilegale, iar proprietarul trebuia să se conformeze în termen de 48 de ore, dar că nu s-a desființat nimic, ba din contră, lucrările au continuat.

„Asta demonstrează și ne arată tuturor că, în România condusă de PSD și PNL, milioanele de euro ale unora sunt peste Lege. Mă bucur că prefectul Constanței a realizat, chiar și în al 12-lea ceas, că lucrurile nu pot rămâne așa și că, la sfârșitul acestui sezon, se va vedea limpede că acele construcții de pe plajă nu au avut niciodată un caracter provizoriu, așa cum cere legea”, a mai declarat Stelian Ion.

Material susținut de USR

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie