Victor Ponta: Voi spune marți care va fi procedura de îndeplinire a solicitării CCR cu privire la listele electorale

Publicat: 06 08. 2012, 17:24

Premierul Victor Ponta , fiind întrebat dacă se va continua „minirecensământul” prin care să se numere persoanele cu drept de vot, a răspuns că va preciza marți care va fi procedura prin care se va duce la îndeplinire solicitarea Curții Constituționale de a trimite listele electorale actualizate acestei instituții.

Există un colectiv, la care au lucrat cei doi miniștri demisionari, domnul Rus și domnul Dobre, la care a lucrat domnul Dușa și pe care îl va coordona acum, ca ministru alAdministrației și Internelor, alături de Radu Stroe, și acel colectiv mâine va veni în ședința de Guvern cu actele normative necesare și va pune în aplicare exact ceea ce Curtea Constituțională a solicitat,”  a declarat acesta.

„Pot să vă spun mâine ce va propune acest colectiv de tehnicieni pentru adoptarea în ședința de Guvern ca și procedură de îndeplinire a solicitării imperative făcute de către Curtea Constituțională,” a mai adăugat Ponta.

De asmenea, premierul a informat că votul pentru numirea în funcție a lui Mircea Dușa (MAI), Titus Corlățean (MAE), Dan Șova (relația cu Parlamentul) a fost unanim în cadrul PSD.

„Am discutat despre situația politică și decizia și în cadrul Partidului Social Democrat este de a sprijini inițiativa guvernului de a discuta despre ceea ce românii așteaptă de la noi. Românii s-au pronunțat foarte clar referitor la regimul domnului Traian Băsescu, prin faptul că o majoritate covârșitoare au votat, nu doar la alegerile locale, ci și la referendum împotriva regimului reprezentat de către președintele suspendat Băsescu, așa încât responsabilitatea PSL, ca membru al coaliției de guvernare este către aceste milioane de români, care doresc o schimbare, care doresc să începem reconstrucția României după opt ani de război, pornit, generat și întreținut de către președintele suspendat,” a mai declarat premierul Victor Ponta.

Acesta a făcut apel și către aleșii locali din partea USL să sprijine actualizarea listelor electorale permanente, după cum a cerut CCR.

„Îl vom lăsa pe președintele suspendat să continue războiul și distrugerea, iar noi trebuie să ne ocupăm de reconciliere și reconstrucție,” a mai explicat premierul, precizând că, de aceea, din partea sa „veți auzi foarte puține comentarii legate de ceea ce spune zi de zi președintele suspendat, domnul Băsescu, și foarte multe lucruri care țin de ceea ce românii care au votat într-o majoritate covârșitoare așteaptă de la guvernul USL.”

Declarații Victor Ponta, în urma remanierii mai multor miniștri

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />