Victor Ponta: Toți cei implicați în rețeaua de fraudare a băncilor trebuie trași la răspundere

Victor Ponta: Toți cei implicați în rețeaua de fraudare a băncilor trebuie trași la răspundere
Foto: gandul.info

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Târgu Jiu, că toţi cei implicaţi în reţeaua de fraudare a băncilor trebuie traşi la răspundere, informează Mediafax.

Mă bucur ori de cât ori instituţiile statului, şi mă refer şi la Parchet, şi ceilalţi, îşi fac datoria şi combat astfel de reţele care de ani de zile căpuşeau sistemul bancar şi pe cel administrativ. E foarte bine, toţi trebuie traşi la răspundere. Nu pot decât să urez succes în asemenea acţiuni. Veţi citi în stenograme, nu vă faceţi griji. Nu cred că mai există în România vreun dosar fără stenograme. Deci nu vă faceţi griji, stenograme sunt, staţi liniştiţi„, a spus Ponta.

Victor Ponta a făcut, vineri, o vizită la Târgu Jiu, unde a participat la o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor locale din Gorj, Olt, Vâlcea, Mehedinîi, Dolj şi Hunedoara, cu tema „Abordarea Problematicii Regionale”.

Procurorii DIICOT au reţinut 33 de persoane, printre care liderul grupării, Daniel Ruse, şi vicepreşedintele BRD, Alexandru Claudiu Cercel-Duca, Florian Dragoş Diaconescu, fost general DIE, liderul grupări, Daniel Ruse şi fraţii Moga.

Joi au fost aduse la audieri o sută de persoane, între care angajaţi ministeriali, după ce anchetatorii au descins la locuinţele a 50 de suspecţi şi la sediile societăţile acestora din Bucureşti, Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu.

Învinuiţii din dosar sunt acuzaţi că ar fi obţinut, în mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comerţului si Mediului de Afaceri, in baza unor documente falsificate, finanţarea unor proiecte de achiziţii utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de către liderii grupării, potrivit DIICOT.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`