Victor Ponta spune că PSD și-a asumat un scor de 35% pentru alegerile europarlamentare

Publicat: 26 04. 2014, 20:34

PSD și-a asumat la alegerile din 25 mai un scor de 35%, a anunțat, sâmbătă, președintele partidului Victor ponta, spunând că este un scor realist și foarte bun.

„Scorul asumat de către noi este de 35%, pentru că e cel mai mare scor pe care l-ar primi partidul nostru în alegerile pentru PE. În 2007 a fost un scor foarte slab, douăzeci şi ceva la sută, în 2009 – 31%. Deci 35%, mai ales după trei ani de guvernare, cred că e un scor realist şi foarte bun. Ce este peste 35% înseamnă şi un vot de încredere pentru modul în care guvernăm, iar mai departe fiecare partid, fiecare candidat îşi va face propria analiză”, a spus Ponta la lansarea candidaților pentru euroalegeri. 

Acesta a explicat că alegerile prezidențiale nu sunt un lucru sigur nici dacă scorul va depăși 40%, citează Mediafax.
„Vreau să vă spun că şi dacă luăm 40% înseamnă că o parte importantă a românilor vor un candidat din partea noastră, dar nu înseamnă automat că vom câştiga. Dacă întâi iei 10% sau 3%, cum probabil va lua un candidat, pe cine vrei să reprezinţi ca preşedinte al României, pe 3% dintre români? Pe 10, pe 12, pe 15? Problema este că funcţia de preşedinte al României trebuie să reflecte o majoritate cât mai consistentă a românilor. Când tu ai 10%, 3% 15%, pe cine vrei să reprezinţi, pe câţiva din jurul tău şi atât? De aceea e important, evident, scorul electoral confirmat pe 25 mai pentru fiecare dintre partidele politice şi pentru candidaţii care conduc aceste partide politice”, a mai precizat Ponta.