Victor Ponta: Sănătatea este o preocupare absolută pentru Guvern. Proiectul de lege a Sănătății este cel mai important

Publicat: 13 07. 2012, 13:48

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri că sănătatea este o preocupare absolută pentru Guvern, iar proiectul de lege a Sănătății este cel mai important proiect din acest an.

„Discuția de astăzi, discuțiile pe care o să le avem în continuare, atât cu lumea medicală, cât și cu cea a pacienților, a celor care au nevoie de asistență medicală reprezintă, repet, o prioritate absolută,” a spus Ponta.

Primul ministru a subliniat că regimul lui Băsescu și al PDL-ului a distrus sistemul de sănătate, i-a umilit pe medici și a făcut viața imposibilă pentru pensionari.

„Regimul domnului Băsescu și al PDL-ului au distrus, practic, tot sistemul de sănătate în ultimii ani. I-a umilit pe medici și mi-aduc aminte că în ianuarie românii au ieșit în stradă când Traian Băsescu l-a umilit pe un medic extraordinar cum este medicul Arafat, i-a gonit, practic, din țară pe mulți dintre medicii noștri și i-a transformat pe români în oameni care nu știu dacă pot să beneficieze de asistență medicală și pot să beneficieze, până la urmă, de serviciile pe care le merită, plătind taxe și impozite,” a mai declarat premierul.

Acesta a mai spus că „guvernul actual trebuie să îndrepte toate distrugerile și hoțiile regimului Băsescu și ale PDL din acest domeniu fundamental.”

Declarațiile au fost făcute înainte de o întâlntire a lui Victor Ponta cu ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Raed Arafat și președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Doru Bădescu. Cu aceștia, premierul va discuta proiectul de lege a Sănătății.

Victor Ponta, declarații înainte de discuții pe proeictul de lege a sănătății

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />