Victor Ponta redevine doctor: Curtea Supremă a anulat Ordinul Ministerului Educației prin care i s-a retras titlul. Decizia e definitivă

Victor Ponta redevine doctor: Curtea Supremă a anulat Ordinul Ministerului Educației prin care i s-a retras titlul. Decizia e definitivă

Fostul premier Victor Ponta a obținut la Curtea Supremă anularea Ordinului prin care Ministerul Educației i-a retras, în 2016, titlul de doctor, informează Edupedu.ro și HotNews. Hotărârea este definitivă și se bazează pe o decizie a Curții Constituționale din 2022.

Victor Ponta, câștig de cauză la Curtea Supremă

„Admite cererea de revizuire formulată de revizuentul Victor Viorel Ponta împotriva deciziei civile nr. 3466 din 13 iulie 2020, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de contencios administrativ şi fiscal în dosarul nr. 6805/2/2016. Schimbă decizia civilă nr. 3466 din 13 iulie 2020, în sensul că: Admite recursul declarat de recurentul reclamant Ponta Victor Viorel împotriva sentinţei civile nr. 363 din 7 februarie 2017 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII- a Contencios administrativ şi fiscal. Casează în parte sentinţa recurată, şi rejudecând: Admite în parte cererea de chemare în judecată. Anulează Ordinul Ministrului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice nr. 4662/01.08.2016”, se arată în decizia ÎCCJ.

În februarie anul trecut, Victor Ponta a apelat la o cale extraordinară de atac pentru a-și recăpăta titlul de doctor, care i-a fost retras în 2016 printr-o decizie a ministrului Educației de atunci, Mircea Dumitru, pe motiv că a plagiat.

Ponta a invocat o decizie a CCR din 2022, conform căreia titlul de doctor poate fi anulat doar dacă „a intrat în circuitul civil și a produs efecte juridice” și doar de o instanță judecătorească. La vremea respectivă, fostul premier susținea că prin decizia prin care i-a fost retras titlul de doctor „a fost comisă o ilegalitate”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`