Victor Ponta: Reacția lui Antonescu vine de la faptul că nu am exclus numele Codruței Kovesi de pe lista șefiei DNA

Publicat: 01 04. 2013, 17:18

Premierul Victor Ponta a vorbit, luni după-amiază, despre numirile procurorilor șefi, precizând că acest lucru nu va rupe USL.

Acesta a subliniat că reacția liderului liberal nu vine pentru că Laura Codruța Koveși ar fi o propunere pentru preluarea șefiei DNA, ci pentru că numele acesteia nu a fost exclus de pe această listă.

”Ne-am spus părerile și nu s-a întâmplat și nu se întâmplă nimic până nu discut mâine cu cei de la CSM.  Trebuie să discutăm dacă putem să avem un acord, iau foarte în serios scrisoarea primită de la Asociația Magistraților, este un caz foarte clar de urgență. O nouă procedură presupune cam șase săptămâni. Noi rămânem peste o săptămână maxim fără Procuror General și fără, dacă nu mă înșel, șef la DIICOT. La DNA avem măcar interimar. Deci dacă putem avea o soluție mai repede de șase-șapte săptămâni, cu atât mai bine. Nu merg cu nume la CSM, ci ca să discut despre procedură și despre posibilitatea de a avea o audiere a candidaților care să fie agreată până la urmă. Merg la CSM pentru că este nevoie de avizul CSM-ului. Dacă scria că nu e nevoie, nu mă duceam. Dar așa scrie în lege”, a declarat premierul Ponta.

Acesta a spus că există alte variante decât Laura Codruța Koveși la șefia DNA, însă că numele acesteia, alături de al altori 2.500 de procurori, nu este exclus.

”Eu țin cont de ceea ce am vorbit cu domnul Antonescu, însă în final decizia îmi aparține mie, ca ministru interimar. Eu respect opinia domniei sale și o înțeleg. Reacția lui Antonescu vine de la faptul că nu am exclus acest lucru și de la agitația creată de presă”, a mai spus Victor Ponta.

Ponta: Reacția lui Antonescu nu vine de la faptul că aș fi propus-o pe Codruța Kovesi, ci pentru că nu am exclus-o

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: