Victor Ponta: Raed Arafat nu doreşte să fie ministru în noul Guvern, de după parlamentare

Publicat: 02 10. 2012, 18:01
Foto: arq.ro

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Raed Arafat a refuzat șefia Ministerului Sănătăţii chiar și după parlamentare. Astfel, premierul va nominaliza o altă persoane pentru funcția respectivă, cu un mandat şi o strategie clare.

„Şi, după 9 decembrie, în noul Guvern, dacă doreşte să fie ministru, nu voi ezita să-i propun acest lucru. Dar, dacă nu doreşte – lucru pe care mi l-a spus şi zilele acestea – atunci după 9 decembrie vom nominaliza un ministru cu un mandat de patru ani şi cu un mandat şi o strategie foarte clară”, a spus Ponta, ptoivit Mediafax.

Premierul a precizat că îi va propune preşedintelui Băsescu ca interimatul formal la ministerul Sănătăţii să fie deţinut de el, ca premier, în timp ce atribuţiile practice vor fi delegate lui Arafat.

„Domnul Arafat, nefiind membru al Guvernului, nu poate în mod formal să fie ministru interimar, motiv pentru care voi propune preşedintelui ca în mod formal să asigur interimatul, delegând toate atribuţiile către domnul Arafat. Intenţionez şi cred că este bine pentru stabilitatea ministerului până pe 9 decembrie ca domnul Arafat să conducă în fapt ministerul”, a spus Ponta.