Victor Ponta: PSD merge pe ideea blatului politic și acceptă să fie sac de box pentru Klaus Iohannis și pentru PNL-iști. Social-democrații parcă vor să piardă, să nu deranjeze (VIDEO)

Publicat: 08 10. 2020, 17:26
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, joi, fuziunea Pro România – ALDE. În conferința de presă, Ponta a susținut că și-ar fi dorit cu toții ca PSD să se alăture acest proiect, dar unii lideri social-democrați nu au vrut. Liderul Pro România a acuzat PSD că a ales calea blatului cu PNL, că nu-l deranjează să fie sac de box pentru liberali și pentru președintele Klaus Iohannis și că se comportă de parcă vrea să piardă.

„Din păcate, PSD nu vrea să fie un partener în opoziție față de președintele Iohannis și de Guvernul PNL. Merg în continuare pe ideea unui blat politic, a unei înțelegeri, acceptă să fie doar un sac de box pe care-l lovesc fie Iohannis, fie PNL-iștii pe rând. Confirm din nou că eu, Tăriceanu, ALDE și Pro România ne-am dorit și la locale, și la parlamentare să facem o alianță prin care să dăm jos Guvernul Orban și să-i învingem în alegeri.

Mereu de la unii lideri PSD au venit scuze, motivații, pretexte care ne-au convins că nu vor să lupte, nu vor să câștige, ci să piardă, cum au făcut la București, să facă non-combat și să nu deranjeze. Noi nu vrem acest lucru, noi ne vom lupta cu Iohannis, cu PNL și USR, cei care acum duc România în prăpastie”, a declarat, joi, Victor Ponta.

Victor Ponta: PSD merge pe ideea blatului politic și acceptă să fie sac de box pentru Klaus Iohannis și pentru PNL-iști. Social-democrații parcă vor să piardă, să nu deranjeze