Victor Ponta: Nu mă interesează ce face PNL cu Sorin Roșca Stănescu. USL este în perioada de probă (VIDEO)

Publicat: 20 05. 2013, 13:10

Victor Ponta a declarat, luni, că PSD-ul nu este interesat de Sorin Roșca Stănescu, ci de solidaritatea de care PDL ar trebui să dea dovadă.

Nu ne interesează Roșca Stănescu foarte tare. Ne interesează să avem toate garanțiile că în continuare toate responsabilitățile le împărțim. Și suntem solidari, deciziile le luăm împreună în cadrul Guvernului”, a declarat Ponta.

Potrivit acestuia, pentru social-democrați important este ca în Parlament, în Guvern și în teritoriu, PNL-ul este solidar cu Partidul Social Democrat.

Peste tot, în Parlament, în Guvern, în teritoriu, rămânem solidari și că PNL este solidar cu noi așa cum a fost în acești doi ani și jumătate. Noi suntem un partid foarte serios, foarte disciplinat când avem o alianță și chiar dacă înțeleg că PNL este un pic special, totuși avem de guvernat țara și când guvernezi țara nu stai toată ziua să îi răspunzi lui Roșca Stănescu că nu e doar Roșca Stănescu. Dacă e el, vin și alții”, a afirmat președintele PSD.

Co-președintele USL a afirmat că în cadrul alianței există un articol conform căruia atacurile între membrii și partide nu sunt admise și se vor sancționa.

Nu mă interesează ce face PNL cu Roșca Stănescu. Niciodată nu am spus eu ce trebuie să facă PNL cu Roșca Stănescu. (…) Pe noi ne interesează o anumită atitudine care în ultima vreme nu a mai fost foarte clară. Adică miniștrii erau la guvernare și unii parlamentari PNL în opoziție. (…) Noi avem scris în art. 1.1.4 că nu se admit atacurile și că se aplică sancțiuni. Or nu s-au aplicat, deci înseamnă că acordul nu s-a aplicat”, a precizat Ponta.

Victor Ponta a mai spus că așteaptă ca PNL să demosntreze că sunt în continuare alături de ei prin fapte și urmează o perioadă de probă pentru USL.

Pentru noi ca USL este o perioadă acum în care să probăm că putem să fim toți la guvernare așa cum am fost toți în opoziție”, a susținut co-președintele USL. 

Victor Ponta despre situația din USL

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: