Victor Ponta: Nu am nimic de reproșat Germaniei, ci acelora din România care ne înjură şi vorbesc de rău în UE

Publicat: 04 03. 2013, 08:58

Premierul Victor Ponta a declarat că nu are nimic de reproșat Germaniei în privința integrării României în spațiul Schengen, ci doar acelora din România care înjură şi vorbesc de rău România” pe la Bruxelles şi Berlin, informează Mediafax.

Nu am nimic de reproşat Germaniei. Eu am de reproşat celor din România care nu înţeleg că tot înjurând şi vorbind de rău România, pe la Bruxelles, pe la Berlin, fac rău ţării ăsteia, pentru că din păcate sunt şi ei în ţara asta„, a spus Ponta.

Acesta a adăugat că Olanda și-a nuanțat discursul privind aderarea României și este posibil ca și alte țări europene să facă la fel.

Sigur, după octombrie, mai ales că octombrie, din fericire e după septembrie, adică după alegeri, o să vedem dacă se poate lua o decizie. Dacă nu, la anul (…) Mă refer în primul rând la faptul că, aşa cum Olanda după alegeri şi-a nuanţat discursul şi poziţia, sunt convins că se va întâmpla la fel şi în alte ţări europene. Repet, problemele noastre au fost din România şi dacă le-am rezolvat, acum aşteptăm momentul şi contextul politic„, a afirmat el.

Germania va împiedica aderarea României și Bulgariei la Schengen, a declarat ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, într-un interviu pentru Spiegel. Acesta a precizat că dacă cele două țări vor insista la Consiliul JAI asupra unui vot de stabilire a unei date de aderare, Germania va face uz de dreptul său de veto.