Victor Ponta năruie planurile PNL: ‘Nu poți să o schimbi pe Dăncilă cu Orban. Nu vom vota moţiunea de cenzură’

Victor Ponta năruie planurile PNL: 'Nu poți să o schimbi pe Dăncilă cu Orban. Nu vom vota moţiunea de cenzură'

Fostul premier Victor Ponta năruie planurile PNL de răsturnare a Guvernului Dăncilă.
Ponta susţine că, în acest moment, moțiunea de cenzură anunţată de liberali nu are nicio șansă să treacă, iar parlamentarii Pro România său nu o vor vota.

„Azi, când vorbim, nu e nicio șansă ( să treacă moțiunea, n.r.) și nici nu vom vota moțiunea. Pentru că să faci o moțiune în care să zici să o dăm jos pe Dăncilăcă nu e bună – până aici sunt de acord, total, e un dezastru Dăncilă – și să vină Ludovic Orban, de ce? Care este programul economic, care este sprijinul politic, care e echipa de ministri? Nu va crede nimeni”, a spus, într-un interviu acordat hotnews.ro, fostul premier.

„Matematic – dincolo de partea de logică: nu poți să o schimbi pe Dăncilă cu Orban, nu pot să justific nimănui acest lucru – și politic, fără voturi din PSD nu poți să treci moțiunea. Dacă le spui pesediștilor ‘hai votează moțiunea ca să vină Orban’, nu cred că găsești un singur pesedist pe care să-l convingi. Doi, domnulDragnea are o rezervă strategică de 35 de voturi din partea UDMR, care se bazează pe o relație personală a domnului Dragnea cu Viktor Orban. Cât timp opoziția actuală, și mă refer chiar și la președintele Iohannis, nu reușeste să ofere o alternativă, nu ai cum să spargi acest sprijin. (…) Nu trece, dimpotrivă îl va întări pe domnulDragnea care va zice, iar am câștigat la 80 de voturi”, a mai afirmat Victor Ponta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare