Victor Ponta: Klaus Iohannis s-a dus la Bruxelles ca "surda în horă" și așa s-a și întors (VIDEO)

Publicat: 26 10. 2015, 10:59
Foto: B1 TV

Premierul Victor Ponta a răspuns acuzațiilor lui Klaus Iohannis referitoare la vizita sa la Sofia, unde a avut o întâlnire cu premierii Serbiei și Bulgariei.

Premierul a declarat că problema nu este ce spune Iohannis, problema e că președintele nu face nimic, precizând că Iohannis s-a dus la întâlnirea de la Bruxelles ca „surda în horă”.

„Problema nu e ce spune Iohannis, problema e că nu face nimic. Restul colegilor îmi spun că domnia sa merge la Bruxelles, cum zice românul, ca surda în horă. Merge acolo, tace din gură, se întoarce și tace din gură. Obligația mea ca șef al Guvernului e să am grijă ca politicile noastre să fie eficente și cunoscute pe plan european”, a declarat Ponta înaintea de ședința Biroului Național al PSD.

Referitor la declarația lui Iohannis potrivit căreia Ponta a mers la Sofia fără a avea un mandat, premierul a declarat că președintele a căzut în capcana lui Băsescu.

„Ca de fiecare dată, Băsescu îi întinde o capcană. Iohannis, fiind doar arogant și nimic mai mult, cade în capcană. Mandat să mă întâlnescu cu ceilalți prim-miniștri? Pai ce sunt viceprimar la Sibiu să îi cer mandat? Mă întâlnesc când cred eu că e bine, mai ales că e pentru binele României. Iohannis habar n-are ce am vorbit noi la Sofia. Ar trebui să se informeze, mai ales că e cetățean al României. Repet, s-a dus la Bruxelles ca surda la horă și așa s-a și întors”, a spus premierul.

Întrebat despre relația dintre cele două palate, premierul a răspuns că este una „foarte bună”.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit duminică la Arad despre premierul Victor Ponta care, sâmbătă, s-a întâlnit la Sofia cu premierii Serbiei și ai Bulgariei.  Iohannis a explicat că premierul a mers acolo fără mandat și, tot la fel, a angajat România pe tema problemei refugiaților din Orientul Mijlociu. (Detalii AICI)

Ponta a asigurat cetățenii că în cadrul întâlnirii de la Sofia s-au luat măsuri pe plan național și pe plan regional în privința crizei refugiaților.

„Serbia, Bulgaria și România trebuie să ne coordonăm să avem politici comune, iar faptul că avem grupul instituit la Craiova e un lucru foarte bun pentru cetățenii acestor țări (…) Mesajul meu este calm, pentru că nu vom fi în pericol real (în ceea ce privește criza migranților -n. r)”, a subliniat Ponta.

#DIRECT_ONE_u0n5kz#