Victor Ponta: Între România și Ungaria nu este nicio problemă. Dar trebuie să fim deștepți și să nu ne lăsăm provocați

Publicat: 18 02. 2013, 11:27

Primul ministru Victor Ponta a declarat luni, referitor la scandalul steagului secuiesc, arborat vineri pe Parlamentul Ungariei, că nu există nicio problemă între România și Ungaria, precizând că la mijloc este un interes politic al celor care conduc în prezent Ungaria.

„Nu există niciun fel de problemă între România și Ungaria, există un interes politic de campanie al celor aflați acum la guvernare în Ungaria. Noi trebuie să fim foarte deștepți să nu ne lăsăm provocați. Pe ei nu îi interesează ce se întâmplă în România, ci să obțină voturi la alegerile din Ungaria. Acest gen de provocări nu au nicio legătură cu ideea europeană și cu secolul 21”, a declarat Victor Ponta.

Steagul secuiesc a fost arborat, vineri, pe Parlamentul Ungariei, ca „simbol al solidarităţii naţionale”.

Folosirea simbolurilor etnice ale oricărei comunităţi constituie un drept fundamental al omului, a declarat vicepremierul Zsolt Semjen.

Referindu-se la recenta dispută dintre Ungaria şi România privind arborarea drapelului secuiesc, vicepremierul Zsolt Semjen a subliniat că Budapesta „nu a dorit amplificarea tensiunilor cu România”.

Ponta: Nu trebuie să ne lăsăm provocați de Ungaria

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: