Victor Ponta: În ședința de marți redesenăm atribuțiile vicepremierilor. PSD nu face schimbări de persoane în Guvern

Publicat: 10 02. 2014, 15:14

Primul ministru Victor Ponta a declarat luni, după o conferință de presă susținută de Klaus Iohannis pe tema numirii sale în funcția de vicepremier, că USL va redesena în şedinţa programată pentru marţi atribuţiile vicepremierilor.

„Am urmărit şi eu declaraţiile domnului Iohannis şi a explicat în modul cel mai clar şi mai concret şi mai evident ce se întâmplă şi chiar vreau să-i mulţumesc pentru modul extrem de corect şi clar în care a prezentat discuţiile pe care le-am avut azi. Ce nu s-a înţeles? Că eu cred că toţi am înţeles ce a zis şi susţin sută la sută tot ce a prezentat domnia sa”, a spus Ponta.

El a precizat că marţi se va discuta despre structura Guvernului.

„Mâine asta discutăm, pentru că nu se poate, în baza hotărârii 45 din 2012 a Parlamentului – funcţia de viceprim-ministru e legată de cea de ministru de Finanţe, ori în momentul în care se leagă de cea de ministru de Interne, trebuie o nouă hotărâre a Parlamentului”, a spus Ponta.

Întrebat dacă se redesenează atribuţiile vicepremierilor în şedinţa USL de marţi, Ponta a precizat: „Da, e o soluţie. Asta discutăm mâine”.

El a mai spus că PSD nu va face schimbări de persoane în Guvern.

„PSD nu face modificări de oameni la ministere, singurul care va pleca va fi Dan Nica, va candida la PE, dar nu pleacă chiar acum, ci probabil înainte de campanie”, a spus Ponta.

Ponta: PSD nu face schimbări de persoane în Guvern