Victor Ponta, în a doua zi a Congresului PSD: Am o mulțumire specială pentru Adrian Năstase

Publicat: 20 04. 2013, 12:32

Premierul Victor Ponta a spus, sâmbătă, în a doua zi a Congresului PSD, că are rezervată o mulțumire specială pentru Adrian Năstase, cel care i-a fost mereu aproape și care i-a ghidat pașii în politică.

Ponta a și dezvăluit o discuție pe care a avut-o, în 2002, cu Năstase, când premierul de atunci i-a spus actualului premier că ar putea face lucruri bune în politică.

Ma mândresc cu acest partid și îl iubesc pentru că a fost un partid care a fost întotdeauna alături de lider, indiferent că s-a numit Iliescu, Năstase sau Geoană. Capacitatea de a fi alături de lider și de a fi uniți e marele secret al PSD. Am o mulțumire specială pentru cel care mi-a fost întotdeauna alături, Adrian Năstase. Sper că urmărește acest speech, pentru că vreau să destăinui ceva ce știm doar noi doi. În 2002, Adrian Năstase mi-a spus, în biroul de premier pe care acum îl ocup temporar, cred că poți face politica, cred că te poți mândri cu PSD, cred că poți face lucruri bune pentru noi.

Nu l-am crezut atunci, dar o să mă mândresc întotdeauna pentru rolul pe care Adrian Năstase l-a avut în cariera mea. Și mi-a mai spus ceva: că diferența între politică și box e nu de câte ori cazi la podea, ci de câte ori te poți ridica. Sper că o va putea face din nou„, a spus Ponta.

Acesta a adăugat că PSD este un partid care a fost mereu respectat și că forța sa s-a tras exact din acest respect.

Am intrat în 2001 în PSD, un partid temut, criticat, detestat de mulți, dar respectat de absolut toată lumea și respectul pentru PSD era elementul care dădea cu adevărat putere acestui partid. Marea victorie e că azi PSD e din nou respectat, admirat și luat ca model de toate partidele din România, este un partid pe care nimeni nu poate să-l ignore, cum ați văzut și ieri, si cu care toată lumea vrea să fie prieten„, a explicat Ponta.

Șeful Guvernului a încheiat spunând că dorește ca PSD să câștige două ciclurile electorale pentru a fi la guvernare în 2019, când România va avea președinția Uniunii Europene.

Schimbarea țării depinde enorm de mult de dorința și capacitatea noastră de a ne schimba noi înșine. România s-a schimbat în bine în 2000 – 2004 , dar atunci am plătit un preț electoral. Eu vă propun să schimbăm în bine România și să câștigăm următoarele alegeri. Vreau să fim un partid care câștigă două cicluri electorale consecutive. Vreau sa conducem România în 2019 cand vom avea președinția UE„, a conchis Victor Ponta.

Cei din PSD își vor alege sâmbătă, în a doua zi de Congres, președintele, Victor Ponta fiind singurul candidat, cei opt vicepreședinți naționali și cei opt vicepreședinți regionali, precum și un președinte executiv. (Detalii AICI)

Victor Ponta, mulțumiri pentru Adrian Năstase

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: