Victor Ponta: “În 2009 am votat în primul tur cu Crin Antonescu”. El era atunci purtătorul de cuvânt al candidatului PSD Mircea Geoană

Victor Ponta: “În 2009 am votat în primul tur cu Crin Antonescu”. El era atunci purtătorul de cuvânt al candidatului PSD Mircea Geoană

Declaraţie surprinzătoare a premierului Victor Ponta, referitoare la modul în care a votat la precedentele alegeri prezidenţiale. “În 1990 am votat la prezidenţiale cu Ion Raţiu, care nu a câştigat, în 1992 cu Emil Constantinescu – nu a câştigat, în 1996 tot cu Constantinescu – câştigător, în 2000 cu Mugur Isărescu – nu a câştigat, în 2004 cu Adrian Năstase – nu a câştigat. În 2009 în primul tur am votat cu Crin Antonescu, iar în al doilea cu Mircea Geoană, nu au câştigat. Ideea este să nu vă luaţi neapărat după mine la vot„.

Surprinzător, în anul 2009, atunci când susţine că a votat în primul tur cu candidatul PNL, Victor Ponta era nici mai mult nici mai puţin decât purtătorul de cuvânt al candidatului PSD Mircea Geoană!

Ponta, despre alegerile din 2009

Practic, Ponta a recunoscut că în primul tur nu a putut vota cu candidatul propriului partid, preferând să voteze candidatul PNL!

Nu, l-am votat în turul doi (nr. pe Mircea Geoană). La prezidențiale, în 2009, în turul întâi, îl consideram pe Crin Antonescu schimbarea de care avea nevoie România. Și acum cred același lucru, că trebuie schimbat domnul Antonescu”, a explicat ulterior președintele PSD.

Victor Ponta: În 2009 am votat în primul tur cu Crin Antonescu

Ulterior, Victor Ponta a recunoscut explicit că din 1990 încoace a votat mai mult candidaţi de dreapta şi că nu l-a votat niciodată pe Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD: „Pe domnul Iliescu nu am apucat să-l votez (…) Asta cu dreapta, hai sa fim serioşi. La prezidenţiale oamenii votează în primul rând candidatul„, a spus actualul premier.

Întrebat de ce nu l-a votat pe Geoană în primul tur, fiind şef de campanie al acestuia, Ponta a răspuns: „L-am şi votat în turul 2, dar în turul 1 l-am votat pe Crin Antonescu, am considerat că e schimbarea de care avea nevoie România„.

Ponta: Pe domnul Iliescu nu am apucat să-l votez

De altfel, legat de alegerile prezidenţiale din 2009, au rămas memorabile declaţiile lui Victor Ponta, după încheierea turului al doilea, privind furtul voturilor:“La ei sistemul de furat voturi a funcţionat mai bine”, declara atunci actualul premier, sugerând că PDL a reuşit să “fure” mai multe voturi decât a furat PSD.

Ponta: La ei sistemul de furat a funcţionat mai bine

După alegerile de atunci, câştigate de preşedintele Traian Băsescu, candidatul PSD Mircea Geoană a declarat că Ponta l-a învăţat să mintă în legătură cu celebra vizită la Sorin Ovidiu Vântu. “Domnul Ponta mi-a spus, dacă vă întreabă de vizita la Vântu, minţiţi”, spunea Geoană după alegeri.

Geoană: Ponta mi-a spus să mint

Urmăriți B1TV.ro și pe
`