Victor Ponta: Îmi doresc ca acest Guvern să obțină votul de încredere. Dacă nu, mergem la anticipate

Publicat: 29 04. 2012, 12:35

Prezent duminică la depunerea candidaturii lui Sorin Oprescu, premierul desemnat Victor Ponta a declarat că a discutat telefonic cu reprezentanții partidelor parlamentare pentru susținerea Guvernului pe care urmează să îl formeze, precizând că „probabil începând de marți dimineață” va purta discuții directe cu aceștia.

Îmi doresc ca acest Guvern să obțină votul de încredere. Dacă nu, mergem la anticipate, pentru că două Guverne consecutive nu au obținut votul de încredere, conform Constituției”, a spus Ponta.

Liderul PSD a precizat că Guvernul va fi format de către USL, iar în Guvern eventual vor fi tehnocraţi susţinuţi şi asumaţi de către USL.

Am stabilit cu domnul Antonescu chiar de ieri principiile care stau la baza acestor propuneri de Guvern, evident că se va păstra, conform acordului USL, ideea de paritate – jumătate, jumătate între ACD şi USL – dar primul criteriu este acela al propunerii făcute de mine, pentru că răspunderea în principal de nominalizare îmi revine mie”, a spus Ponta.

Lista noului Guvern va fi făcută publică în 1 mai. Victor Ponta a anunțat că la Ministerul Agriculturii îl va susţine pe liderul PC Daniel Constantin.

Victor Ponta, la depunerea candidaturii lui Sorin Oprescu

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_18502').select();" id="embed_text_18502" />