Victor Ponta îl atenționează pe Viktor Orban: "Să nu mai intervină în viața politică din România"

Victor Ponta îl atenționează pe Viktor Orban: "Să nu mai intervină în viața politică din România"
Foto: adevarul.ro

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, că și-a făcut datoria și l-a avertizat pe premierul ungar, Viktor Orban, să nu mai intervină în viața politică din România, considerând că românii sunt capabili să-și decidă singuri viitorul, arată Mediafax.

Eu mi-am făcut datoria ca prim-ministru al României să-l atenţionez pe primul-ministru al Ungariei să nu mai intervină în viaţa politică a României, pentru că am văzut locuitorii din Harghita şi Covasna îl ascultă pe premierul Orban, însă suntem în România şi vreau ca românii să-şi decidă singuri soarta dinolo de persoane fie din România, fie din alte ţări, care vor răul României„, a spus Ponta.

Șeful Guvernului s-a arătat revoltat de apelul lui Orban, vizavi de cetățenii români de origine maghiară, ca aceștia să nu se prezinte la votul de la referendum.

Sunt foarte revoltat de faptul că primul-ministru al Ungariei, domnul Orban, îndeamnă cetăţenii români de etnie maghiară să nu vină la vot. Eu, dimpotrivă, le spun românilor să nu-l asculte pe domnul Orban şi nici pe prietenii domnului Viktor Orban, să vină să-şi decidă singuri soarta, pentru că România este şi rămâne o ţară democratică dacă oamenii pot vota şi-şi pot decide soarta, iar România este un stat de drept dacă recunoaştem cu toţii rezultatele, aşa încât sunt foarte optimist că românii îşi decid singuri viitorul în această zi„, a conchis Victor Ponta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`