Victor Ponta: Îi cer public lui Ion Stan să își dea demisia din Parlament, va fi exclus din PSD

Victor Ponta: Îi cer public lui Ion Stan să își dea demisia din Parlament, va fi exclus din PSD

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, după respingerea în plenul Camerei a ridicării imunităţii lui Ion Stan, că acesta nu mai poate face parte din PSD şi că soluţia, în urma votului deputaţilor, ar fi ca acesta să demisioneze din Parlament.

“Soluția ar fi ca domnia sa să-și dea demsia din Parlament, cum și-a dat-o și fostul deputat Trășculescu,  pentru a nu se considera că se ascunde în spatele imunității parlamentare”, a precizat Victor Ponta.

Șeful Executivului îi cere public deputatului Stan să își dea demisia. „I-am transmis că îi voi cere acest lucru și public, și pe cale politică”, a afirmat premierul.

Victor Ponta a precizat că PSD va lua decizia politică de a-l înlătura pe Ion Stan din partid, dar că acest lucru nu rezolvă ridicarea imunităţii deputatului, singura soluţie în acest sens fiind demisia lui Stan din Parlament.

„Nu pot să-l exclud pe loc, nu se poate, însă, în mod sigur, dacă domnia sa nu pleacă din PSD, organizația Dâmbovița va face acest lucru, însă acest lucru nu rezolvă cererea referitoare la imunitate. Doar eventuala demisie a domniei sale, pe care eu i-o cer în mod public”,  a subliniat președintele PSD.

Premierul a mai arătat că votul din Camera Deputaţilor va afecta România în plan extern, în privinţa MCV şi a aderării la Schengen.

Deputatul PSD Ion Stan a scăpat de arestul preventiv în dosarul în care este acuzat de trafic de influență, după ce colegii săi din Camera Deputaților au votat covârșitor împotriva acestei măsuri, 145 „pentru” arest și 226 „împotrivă”.

Potrivit DNA, Ion Stan, acuzat de trafic de influență, îi solicita denunţătorului său, omul de afaceri Nicuşor Dima, să îl ajute financiar în campania electorală. În schimbul banilor, Stan i-a promis omului de afaceri contracte pe bani publici.

Victor Ponta: Îi cer deputatului Ion Stan să-și dea demisia din Parlament

Embed:

Urmăriți B1TV.ro și pe
`