Victor Ponta i-ar fi propus lui Klaus Iohannis să fie ministru de Externe. Premierul neagă informaţia

Publicat: 08 08. 2012, 11:36
Foto: evz.ro

Premierul Victor Ponta i-ar fi propus primarului din Sibiu, Klaus Iohannis, să preia Ministerul de Externe. Informaţia a fost dată de publicaţia Turnul Sfatului, conform căreia Iohannis nu a dorit să facă alte declaraţii pe marginea acestui subiect. Ponta neagă, însă, că i-ar fi făcut o astfel de propunere lui Iohannis.

Propunerea ar fi fost făcută în cadrul unei înâlniri pe care Ponta şi Iohannis au avut-o luni la Palatul Victoria. Oficial, discuțiile au urmărit teme politice și administrative.

Într-o intervenţie telefonică la emisiunea Talk B1, de pe B1 TV, Traian Deleanu, jurnalist Turnul Sfatului, a declarat că edilul sibiului a confirmat că, în cadrul întâlnirii cu premierul, s-a discutat şi desprea preluarea unui mandat în Cabinetul Ponta. Ulterior, surse din rândul liberalilor au confirmat pentru publicaţia amintită că portofoliul în cauză era cel de la Externe.

Klaus Iohannis ar urma să ofere mai multe informaţii într-o conferinţă programată pentru joi.

Traian Deleanu (Turnul Sfatului): Lui Iohannis i s-a propus un portofoliu în Cabinetul Ponta

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />

La momentul întâlnirii, ministru de Externe era Andrei Marga. Propunerea ar fi fost făcută fără că Marga să fie anunţat. Acesta a fost înlocuit luni cu fostul ministru al Justiției, Titus Corlățean. Andrei Marga a declarat ulterior că nu i s-a dat o explicaţie concretă privind înlocuirea sa, dar că „un domn a dorit foarte mult acest minister”. (Detalii AICI)

N-ar fi pentru prima dată când lui Klaus Johannis i se propune o funcție în Executiv. În 2009, tot social-democrații și liberalii l-au propus pentru funcția de premier, însă propunerea a fost respinsă de Traian Băsescu. De asemenea, în vremea guvernării PSD din 2000 – 2004, i s-a oferit conducerea Ministerului Educației.