Victor Ponta: Grupurile parlamentare ale PSD susțin reforma funcționării celor două Camere ale Parlamentului (VIDEO)

Publicat: 31 01. 2015, 10:59
Foto: B1 TV

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat sâmbătă, după o întâlnire cu grupurile parlamentare ale PSD că aceștia susțin o reformă a funcționării celor două Camere ale Parlamentului, propunând în acest sens modelul Paralmentului Eurpean de funcționare a legislativului.

”După întâlnirea grupurilor parlamentare a existat foarte clar vionța parlamentarilor de a sprijini proiectele importante al Guvernului, există sprijinul pentru o reformă importantă a funcționării celor două Camere ale Parlamentului. Mă refer la proiectul de funcționare a Parlamentrului. Luni, ziua în care miniștrii vin în Parlament. Marți, activitate transparenta în comisii. Miercuri, zi de plen și joi, votul final”, a declarat Ponta.

”Membrii guvernului vor veni o dată pe săptămână la Parlament, vor răspunde întrebărilor și controlul efectiv al Parlamentului asupra Guvernului va deveni o realitate. Trebuie să stabilim nișter principii privind transparența activității Paralamentului și raporturilor sale cu guvernul. Modelul pe care îl propunem este cel de la Parlamentul European”, a mai spus premierul.

Referitor la eventualele plecări din PSD în contextul moțiunii de cenzură care va fi depusă de opoziție, Victor Ponta a declarat că nu știe câți colegi vor părăsi partidul, dar că PSD are o majoritate solidă în Parlament.

Victor Ponta, despre reforma funcționarii celor două Camere ale Parlamentului