Victor Ponta, după consultările PSD cu șeful statului: Vrem adoptarea legii finanțării partidelor. Este nevoie de mai multă transparență (VIDEO)

Victor Ponta, după consultările PSD cu șeful statului: Vrem adoptarea legii finanțării partidelor. Este nevoie de mai multă transparență (VIDEO)
Foto: B1 TV

Premierul Victor Ponta a declarat luni, la finalul consultărilor avute de PSD cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, că formațiunea pe care o conduce este de acord cu adoptarea legii finanțării partidelor politice, percizând că este nevoie de mai multă transparență în acest sens.

Totodată, liderul PSD a precizat că partidul său sprijină ideea unei autorități electorale mai puternice.

”Sprijinul pentru o autoritate electorală mai puternică este perfect legitim și îl vom acorda. În ceea ce privește legea alegerilor locale, vom vota legea prin care primarii sunt aleși din primul tur. Consiliile Județene se aleg, din Consiliile Județene se aleg, în mod indirect, președinții. La alegerile parlamentare susținem sistemul proporțional, astfel încât fiecare partid să își asume candidații, evident cu o reducere semnificativă a numărului de parlamentari”, a declarat Victor Ponta.

Referitor la votul cetățenilor din dispora, liderul PSD a precizat: ”Atât timp cât solicitările noastre – organizarea votului de Autoritatea Electorală Permanentă și nu de Guvern și pe baza inscrierii cetățenilor români cu șase luni înainte de alegeri -  este o porblemă pe care o susținem”.

Totodată, premierul a mai precizat că la consultările cu șeful statului, social-democrații au adus în discuție și subiectul modificării Constituției.

”La pachet cu modificarea legilor electorale era și modificarea Constituției. E important să știm dacă mai putem face în acest an reforma constituțională sau e un proiect pe care PNL nu îl mai consideră de actualitate. E nevoie de modificări constituționale”, a conchis premierul.

Victor Ponta, după consultările PSD cu Klaus Iohannis

Urmăriți B1TV.ro și pe
`